ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Επεισόδια μεταξύ προσφύγων, μεταναστών και κατοίκων του χωριού Χαλκειός

Χίος: Επεισόδια μεταξύ προσφύγων, μεταναστών και κατοίκων του χωριού Χαλκειός

Ένταση σημειώθηκε χθες Κυριακή (19/11) στο χωριό Χαλκειός της Χίου με το επεισόδιο να λήγει χάρη στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο κάτοικοι του χωριού (πατέρας και γιος) φέρεται να προσπάθησαν να εμποδίσουν πρόσφυγες από το να πάρουν διάφορα είδη από το θερμοκήπιό τους, το οποίο απέχει περίπου 200 μέτρα από τον καταυλισμό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, ακούγοντας τις φωνές, στο σημείο έτρεξαν και άλλοι πρόσφυγες. Η γρήγορη επέμβαση όμως της Αστυνομίας δεν επέτρεψε να επεκταθούν τα επεισόδια.

Πληροφορίες που αποδίδονται σε αστυνομικές πηγές, κάνουν λόγο για προσαγωγή 10 προσφύγων, οι οποίοι εξετάζονται ο καθένας ξεχωριστά για την ανάμιξή τους στα επεισόδια. Παράλληλα, προσήχθησαν οι δύο κάτοικοι του Χαλκειούς, ηλικίας 45 και 73 ετών, με τον πατέρα να διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Κατασχέθηκαν, επίσης, πέντε πλαστικές σακούλες με διάφορα λαχανικά, καθώς επίσης και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Επίσημη ενημέρωση αναμένεται σήμερα από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις