ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός – Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Πού θα «χτυπήσουν» σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Άστατος αναμένεται ο καιρός σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ειδικότερα από τη Δευτέρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πέσουν και πάλι χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Αναλυτικά για το Σάββατο (25/11/2017) στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά, ανατολικοί πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στα ανατολικά, ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το μεσημέρι και το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές στα νότια, όπου το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή (26/11) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι και στα δυτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (27/11) αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά.

Την Τρίτη (28/11) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.