ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", λίγα λεπτά πριν από τις 11:00, σήμερα (27/11) σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπεύθυνο Τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, και ομαλοποιείται σταδιακά το πρόγραμμα των πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Η ομίχλη επισκέφτηκε για δεύτερη μέρα σήμερα τον ουρανό της Θεσσαλονίκης και κάλυψε το πρωί την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

«Η κατάσταση δεν είναι όπως χθες, είναι λίγο καλύτερες οι συνθήκες μέχρι αυτή την ώρα, ωστόσο έχουμε προβλήματα. Δύο πτήσεις της Turkish Airlines για Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν. Ακυρώθηκε επίσης μία πτήση της Ryanair, από Αθήνα για Θεσσαλονίκη», ανέφερε στο /www.amna.gr/macedonia, ο υπεύθυνος Τύπου της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου ακυρώθηκαν άλλες τρεις πτήσεις της Οlympic Air, από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και αντιστρόφως.

«Για την πτήση από Λάρνακα για Θεσσαλονίκη, ο πιλότος αποφάσισε και προσγείωσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην Αθήνα».

«Για τις αποπροσγειώσεις των αεροσκαφών αποφασίζει ο Πύργος ελέγχου, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν αλλά είναι στην διακριτική ευχέρεια του κυβερνήτη να αποφασίσει αν θα θα εκτελέσει την πτήση ή όχι», τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου της Fraport.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπάζογλου οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου "Μακεδονία" (www.skg-airport.gr) προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και σωστά για όλες τις διαφοροποιήσεις που έχουν σημειωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ