ΕΛΛΑΔΑ

Τι αποκάλυψε στο δικηγόρο το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη

Τι αποκάλυψε στο δικηγόρο το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη

Το κουβάρι της υπόθεσης της 19χρονης, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη προσπαθούν να ξετυλίξουν οι ελληνικές Αρχές με τη βοήθεια της Ιντερπόλ.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του μοντέλου

«Μπόρεσα και μίλησα μαζί της μετά από ειδική άδεια. Η επικοινωνία ήταν δύσκολη, γιατί η κοπέλα ξεσπούσε σε λυγμούς. Προσπαθώ να τη στηρίξω ψυχολογικά, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν θα τα καταφέρει. Μου έλεγε μέσα σε αναφιλητά ότι “δεν αντέχω να βγάλω τη φυλακή, θα πεθάνω”.

Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Να σκεφτείτε ότι ένα κορίτσι 19 χρονών έχει δικαίωμα μίας δεκάλεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας το μήνα, είτε με τον δικηγόρο είτε με την οικογένειά της. Μετά από μένα συνομίλησε με τους γονείς της και η επικοινωνία ήταν ακόμη πιο δύσκολη, γιατί ήταν φοβερή η συναισθηματική φόρτιση. Αυτά όσον αφορά στο συναισθηματικό και ψυχολογικό περιβάλλον», είπε αρχικά ο δικηγόρος της.

Αναφορικά με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο δικηγόρος της 19χρονης δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ωστόσο τόνισε ότι «μου είπε ότι είναι αθώα, ότι το σακίδιο της παρεδόθη και ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενό του. Της είπαν ότι θα την συναντήσουν στο Χονγκ Κονγκ, όπου θα έμενε στην πόλη για μια εβδομάδα. Η έκπληξη της ήταν τεράστια, όταν συνελήφθη».

«Είναι ξεκάθαρο από πλευράς της, διακηρύσσει την αθωότητα της. Θεωρεί ότι παγιδεύτηκε από γνωστά ή φιλικά πρόσωπα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα δημοσίως. Υπάρχουν δυο ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Το πρώτο είναι η συνεργασία της με τις αρχές και το δεύτερο η επίδραση που θα έχει η εξάρθρωση της συμμορίας για την άτυχη Ειρήνη», τόνισε μιλώντας στο κανάλι του Ant1.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το δράμα της 19χρονης ξεκίνησε όταν πιάστηκε με 2,6 κιλά κοκαΐνης σε τυχαίο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Εκεί έφτασε με πτήση από την Αιθιοπία. Όταν την κάλεσαν για έλεγχο οι τελωνειακοί και έψαξαν το σακίδιο πλάτης που είχε μαζί της, βρήκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες τα 2,6 κιλά κόκας.

Ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο πληροφορίες των Μέσων της Κίνας, επικαλούμενες πηγές των διωκτικών Αρχών αναφέρουν: «Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς, οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εφοδιαστούν εν όψει των εορτών που πλησιάζουν».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο τις τελευταίες ημέρες για μεταφορά κοκαΐνης και για το λόγο αυτό γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί αν όλες τους είχαν στρατολογηθεί από το ίδιο καρτέλ ναρκωτικών.

Η Ελληνίδα οδηγήθηκε στο Δικαστήριο του Δυτικού Kowloon, όπου και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης και κρίθηκε προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη, η οποία ορίστηκε για τις 14 Φεβρουάριου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κίνας, όσοι συλλαμβάνονται για κατοχή ή μεταφορά ναρκωτικών μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, ενώ όσοι πιαστούν να είναι χρήστες οδηγούνται υποχρεωτικά σε δημόσια κλινική απεξάρτησης.

Σχετικές ειδήσεις