ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι : Σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού εγκατέστησε στα οχήματά του ο δήμος Οροπεδίου

Λασίθι : Σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού εγκατέστησε στα οχήματά του ο δήμος Οροπεδίου

Σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού «GPS» εγκατέστησε στα δημοτικά αυτοκίνητα που διαθέτει, ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το σύστημα δίνει σε όλη την διάρκεια του 24ωρου το στίγμα των οχημάτων, αυξάνοντας την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού, που τα κινεί κυρίως κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες στον ορεινό δήμο.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση-συντήρηση του δημοτικού λεωφορείου (πλήρης βαφή, αντικατάσταση ελαστικών, νέες μοκέτες-κουρτίνες, λαμαρίνες οροφής, αντιμετώπιση προβλημάτων στεγανότητας) που θα προσφέρει με ασφάλεια τις υπηρεσίες του στους δημότες.

«Προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό των οχημάτων του δήμου μας με την εγκατάσταση GPS, αναβαθμίζοντας την πολιτική προστασία, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την ασφάλεια στους δημότες μας αλλά και στους εργαζόμενούς μας» ανέφερε ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης επεσήμανε πως «με το σύστημα GPS μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζουμε την θέση του κάθε οχήματος, την ταχύτητά του, τις φθορές του, αλλά και τις διαδρομές που καθημερινά εκτελεί. Με το ηλεκτρονικό σύστημα που τοποθετήθηκε και λειτουργεί ήδη με επιτυχία, αυξάνουμε το τομέα της ασφάλειας που αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα στο ορεινό μας δήμο, παράλληλα εξοικονομούμε πόρους - και η οργάνωση γενικότερα είναι αποτελεσματικότερη, για τις υπηρεσίες, τους εργαζόμενους και τους δημότες μας. Το σύστημα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και μας παρέχει «ζωντανή εικόνα» και στα κινητά τηλέφωνα, κάτι που σημαίνει ότι θα παρεμβαίνουμε σε πραγματικό χρόνο όποτε απαιτείται».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις