ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Σε εξέλιξη η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Εννιά χρόνια συμπληρώνονται από την 6η Δεκεμβρίου 2008, την ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου ενώ υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό ειναι κλειστός.

Η πορεία αναμένεται να κινηθεί προς το σημείο που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στην περιοχή των Εξαρχείων.

10

Κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (6/12) προκλήθηκαν, κατά διαστήματα, μικροεντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγαλύτερη έκταση.

Στο πέρασμά τους νεαροί που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν μικρής έκτασης ζημιές σε βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

Σχετικές ειδήσεις