ΕΛΛΑΔΑ

Χαροπαλεύει ο 11χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πατρών – Πύργου: Νεκρός ο θείος του

Χαροπαλεύει ο 11χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πατρών – Πύργου: Νεκρός ο θείος του

Ώρες αγωνίας για τον 11χρονο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Από το τροχαίο σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του αγοριού ο θείος του, 30 ετών.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (09/12/2017) όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο θείος του 11χρονου εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Από τη σφοδρή σύγκρουση ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ ο 11χρονος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Μάχη για τη ζωή δίνει το αγόρι

Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κλινική κατάσταση του 11χρονου Ρομά, όπως αυτή κατεγράφη μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης των θεραπόντων Ιατρών το πρωί της Δευτέρας (11/12) με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Ηλιάδη, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια». Ο 11χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε καταστολή και αναπνέει υποστηριζόμενος μηχανικά.

Δεν φορούσε ζώνη

«Εάν φορούσε ζώνη ασφαλείας, θα έφερε σε μεγάλο βαθμό λιγότερα τραύματα» δήλωσε στο tempo24.gr, ο Ανδρέας Ηλιάδης, αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του 11χρονου.

Πρόκειται για πολυτραυματία βαριάς μορφής, καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα στην σπονδυλική στήλη και τα κάτω άκρα. Η κλινική του κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη και οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κερδίσουν και αυτή τη φορά τη «μάχη».