ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τους δύο εγκλωβισμένους ορειβάτες στον Όλυμπο

Αγωνία για τους δύο εγκλωβισμένους ορειβάτες στον Όλυμπο

Τέλος στην περιπέτεια για έναν εγκλωβισμένο ορειβάτη - Ώρες αγωνίας για τον δεύτερο.

ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ – ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ – ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ό ένας εκ των δύο ορειβατών που αναζητούνταν στην περιοχή Καλόγερος Ολύμπου, εντοπίστηκε και μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο, στη θέση Πριόνια στον Όλυμπο.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσέγγιση και του δεύτερου ορειβάτη.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση απεγκλωβισμού ορειβατών στον Όλυμπο μέσα σε λίγα 24ωρα.

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα, ένας 37χρονος κάλεσε σε βοήθεια. Είπε, ότι βρίσκεται μαζί με έναν 55χρονο στην περιοχή Καλόγερος, σε ύψος 1.900 μέτρων. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε η επιχείρηση για τη διάσωση των δύο ανδρών. 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα από Κατερίνη και Λιτόχωρο καθώς και από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν για να βοηθήσουν τους δύο άνδρες.

Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μία δύσκολη επιχείρηση, αφού το σημείο που εγκλωβίστηκαν οι ορειβάτες, για να το προσεγγίσει κάποιος απαιτείται 3 με 3,5 ώρες περπάτημα.

Και καθώς οι διασώστες δεν κατάφεραν να φτάσουν στους ορειβάτες με τα πόδια όσο είχε φως, επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, για να μπορέσει να προσεγγίσει το σημείο που βρίσκονται οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το ελικόπτερο παρέλαβε 5 πυροσβέστες από το Λιτόχωρο και ξεκίνησε για τον Όλυμπο. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι διασώστες που είναι κοντά στην περιοχή, έχουν σταματήσει σε ξέφωτο και έχουν ανάψει φωτιά για να βοηθήσουν τον πιλότο του Σούπερ Πούμα να προσεγγίσει το σημείο και να προσγειωθεί.

Έχασαν επικοινωνία με τους ορειβάτες

Πριν τους εντοπίσουν, οι διασώστες έχασαν την επικοινωνία με τους ορειβάτες. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί το κινητό τους έκλεισε λόγω μπαταρίας είτε γιατί στην περιοχή που βρίσκονται δεν έχει καλό σήμα για κινητά τηλέφωνα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο 55χρονος που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά, θεωρείται ένας πολύ έμπειρος οδηγός βουνού.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σάββατο, οπότε και σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Την Κυριακή εγκλωβίστηκαν ακόμη δύο άνθρωποι, τραυματισμένοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σώοι στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις