ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι σεκιούριτι από Μετρό και ΗΣΑΠ - Οι αστυνομικοί θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών

Τέλος οι σεκιούριτι από Μετρό και ΗΣΑΠ - Οι αστυνομικοί θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών

Την αποχώρηση των εταιρειών σεκιούριτι από τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/12) ο αναπληρωτηής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώθηκε ότι αλλάζει άρδην ο σχεδιασμός φύλαξης σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Βάσει του νέου σχεδίου, 200 αστυνομικοί θα αναλάβουν τη φύλαξη σε σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικά κενά ασφαλείας που είχαν παρατηρηθεί στη λειτουργία του δικτύου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος της Αστυνομίας στην επιχειρησιακή λειτουργία της ΣΤΑΣΥ. και ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ακόμη ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζονται επί τόπου ποινικά αδικήματα όπως κλοπές μέσα στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό αλλά και καταστροφές μηχανημάτων που είναι σύνηθες φαινόμενο ειδικά μετά από πορείες.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη (15/12), κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον σταθμό του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Σχετικές ειδήσεις