ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο Σύνταγμα

Συνταξιούχοι | Ειδήσεις: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή (15/12/2017) περισσότεροι από 3.000 συνταξιούχοι.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων

Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος συνταξιούχοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από 70 πούλμαν γεμάτα συνταξιούχους από όλη την Ελλάδα είχαν φτάσει από νωρίς στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στη μαζική διαμαρτυρία.

Οι απόμαχοι της δουλειάς φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους για τις περικοπές των συντάξεων αλλά και για τις ισχνές παροχές των ασφαλιστικών ταμείων τους. Ζήτησαν - μεταξύ άλλων - «να μπει ένα τέλος στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να τους επιστραφούν όσα τους έχουν πάρει, να δοθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να σταματήσει η φοροεπιδρομή που τους οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση».

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης,«μας πετσοκόβουν χρήματα που τα έχουμε δουλέψει με ιδρώτα σε όλη μας τη ζωή και δεν τους τα χρωστάμε».

Σχετικές ειδήσεις