ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα: Πού το έστρωσε

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα: Πού το έστρωσε

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» από το βράδυ της Δευτέρας (18/11) το Πήλιο, τη Ροδόπη και σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε και σε Καρδίτσα, Κρήτη και Τρίκαλα.

Ειδικότερα, από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε χιονόπτωση στο Φίλυρο, τον Ασκό και τον Χορτιάτη, ενώ χιονόνερο έπεσε σήμερα κατά διαστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον Λαγκαδά.

Πρώτα χιόνια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο των δύο νομών.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης επεσήμανε ότι τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων επιχειρούσαν όλη μέρα, έχοντας καθαρίσει το οδικό δίκτυο από το χιόνι πέντε εκατοστών περίπου, στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και σε περιοχές των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

trikala001

Στον νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, το χιόνι στον ορεινό όγκο και πάνω από 1000 μέτρα φτάνει στα 5-10 εκατοστά, το οδικό δίκτυο είναι κανονικά στην κυκλοφορία χωρίς προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι.

Κλειστά σχολεία στη Ροδόπη

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας στον ορεινό όγκο του νομού Ροδόπης, με αποτέλεσμα αρκετά χωριά να ντυθούν στα λευκά.

rodopi004

Λόγω της χιονόστρωσης και των συνεπαγόμενων κινδύνων στις μετακινήσεις των μαθητών, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά 8 δημοτικά σχολεία και 2 νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Αρριανών δε λειτούργησαν σήμερα τα μειονοτικά σχολεία Κερασιάς, Κέχρου, Χλόης, Κύμης, Μυρτίσκης, Άνω Βυρσίνης και Εσοχής και τα νηπιαγωγεία Κύμης και Άνω Βυρσίνης.

«Άσπρισε» η Κρήτη

Ο Ψηλορείτης ντύθηκε από νωρίς εφέτος στα λευκά, λόγω των χιονοπτώσεων που έχουν σημειωθεί από τις αρχές του μήνα στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου.

Το χιόνι ξεπέρασε τα 10 εκατοστά στο Πήλιο

Τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα και μόλις λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο Πήλιο, όπου άρχισε να χιονίζει από το απόγευμα της Δευτέρας, στα Χάνια και στις Αγριόλευκες στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το ύψος του χιονιού στα Χάνια έφθασε τα 5 εκατοστά, ενώ στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου έχει ήδη ξεπεράσει τα 10 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους.