ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται – Πότε θα δοθεί

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται – Πότε θα δοθεί

Τι είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

Πώς διαμορφώνεται το επίδομα θέρμανσης για τη σεζόν 2017-2018 - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ίσως και εντός της ημέρας, αλλά το αργότερο αύριο ή την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Η πρώτη δόση αναμένεται να δοθεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου, αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον realfm.

Οι δικαιούχοι θα είναι όσοι πήραν πέρσι το επίδομα, περίπου 550.000 και όσοι πληρούν φέτος τα κριτήρια, ενώ το βοήθημα θα είναι μειωμένο στο μισό σε σχέση με πέρσι, δηλαδή 12,5 λεπτά αντί 25 λεπτά το λίτρο. Η δεύτερη δόση θα δοθεί στις 30 Ιουνίου.
Δικαιούχοι της πρώτης δόσης είναι όσοι έχουν αγοράσει πετρέλαιο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.

Η υφυπουργός εξήγησε στον realfm ότι η απόφαση άργησε να υπογραφεί, διότι έψαχναν λύση, για το πώς θα διανεμηθούν φέτος και τα 15 εκατ. ευρώ που περίσσεψαν από το μέρισμα.

Η λύση θα είναι, όπως είπε, η χορήγηση έκτακτου μερίσματος με διαδικασία - εξπρές, αύριο, σε όσους πήραν το επίδομα θέρμανσης πέρσι και ανήκουν στην πρώτη ζώνη (νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) ή στους ορεινούς δήμους της β’ ζώνης (νομοί Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Μαγνησίας).

Η κυρία Παπανάτσιου αποκάλυψε επίσης ότι μετά τον Αύγουστο του ‘18, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πρέπει να μειωθεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι και πότε

Το έκτακτο επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θα αντιστοιχεί στο 50% της επιδότησης που είχε δοθεί πέρυσι και θα διαμορφώνεται:

  • στα 250 ευρώ για τους άγαμους και
  • στα 313 ευρώ για τους έγγαμους

Σχετικές ειδήσεις