ΕΛΛΑΔΑ

Οι Φεριώτες σούβλισαν και φέτος «τον μόσχο το σιτευτό» βάρους 295 κιλών! (Pics&vid)

Οι Φεριώτες σούβλισαν και φέτος «τον μόσχο το σιτευτό» βάρους 295 κιλών! (Pics&vid)

Με το σούβλισμα ενός μόσχου, βάρους 295 κιλών, θα αποχαιρετίσουν το 2017 οι κάτοικοι των Φερών Έβρου.

Για έκτη συνεχή χρονιά, τρεις σύλλογοι, ο Αγροτικός, ο Κτηνοτροφικός και ο Σύλλογος Επαγγελματιών των Φερών, σούβλισαν την Πέμπτη (28/12) στην κεντρική πλατεία ένα ολόκληρο μοσχάρι, το οποίο, αφού ψηθεί για 24 ώρες, θα προσφερθεί αύριο στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σ' ένα καθιερωμένο πλέον γλέντι, συνοδεία και άφθονου τοπικού οίνου.

Για το σούβλισμα «του μόσχου του σιτευτού» και την ανάγκη προβολής της κτηνοτροφίας της περιοχής μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής. «Η εκτροφή του ζώου γίνεται στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου, από παραγωγό της περιοχής και το ψήσιμο διαρκεί 24 ώρες, δηλαδή θα είναι έτοιμο για κατανάλωση αύριο το απόγευμα. Ο στόχος μας είναι διπλός. Αφενός να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ξενοιασιάς σε όλο τον κόσμο, να ομορφύνουμε λίγο την καθημερινότητά τους γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι ακριτική και ο χειμώνας ιδιαίτερος και αφετέρου να δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν ότι έχουμε πολύ καλά ποιοτικά ντόπια προϊόντα, να διαπιστώσουν ότι το κρέας μας είναι αρίστης ποιότητας ώστε να εμπιστεύονται και να στηρίζουν την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής.

Από σήμερα και μέχρι αύριο το απόγευμα η σούβλα θα γυρίζει και περίπου στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2017 θα είναι έτοιμη να να διατεθεί σε όλους του επισκέπτες.

Πηγή φωτογραφιών & βίντεο: evros24, AΠΕ-ΜΠΕ, Facebook (Νικόλαος Γκότσης)