ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Το μοιραίο λάθος του σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα (pics)

Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Το μοιραίο λάθος του σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα (pics)

Ανείπωτη τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίστας, στα Γρεβενά – Ο 32χρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα – Πώς η βόλτα μας παρέας σκιέρ μετατράπηκε σε τραγωδία.

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/12/2017) στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Ένας άνδρας, μόλις 32 ετών, βρίσκει φρικτό θάνατο, όταν παρασύρεται και καταπλακώνεται από χιονοστιβάδα.

Ο άτυχος 32χρονος, γιος γνωστού αγγειοχειρούργου της Αθήνας, ο οποίος σπούδαζε στο Λουξεμβούργο, ήρθε στην Ελλάδα για τις γιορτές. Με την παρέα του αποφάσισαν να επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας για snowboard.

Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν κλειστό. Η παρέα των έξι ατόμων (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες) αποφάσισε να ανέβει σε μια κορυφή και να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ εκτός πίστας, αγνοώντας το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε το χιονοδρομικό κέντρο.

Πρόκειται για την περιοχή Γαλήνη, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς. Λόγω χιονοθύελλας που είχε προηγηθεί, το χιόνι ήταν απάτητο στην συγκεκριμένη κορυφή. Την ώρα που διασκέδαζε η παρέα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα που παρέσυρε και καταπλάκωσε τον 32χρονο.

Ο άτυχος άνδρας έμεινε θαμμένος κάτω από το χιόνι για αρκετά λεπτά, μέχρι να τον ανασύρουν από αυτό. Η παρέα του τον αναζητούσε σκάβοντας με τα χέρια ενώ παράλληλα κάλεσε ενισχύσεις, με τις αρμόδιες Αρχές να σπεύδουν για βοήθεια. Μόλις κατάφεραν να τον ανασύρουν, ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών με το ασθενοφόρο του χιονοδρομικού κέντρου.

Στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή ενώ και στο νοσοκομείο, για περίπου δύο ώρες, οι γιατροί έδωσαν «μάχη» για να τον σώσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της τραγωδίας