ΕΛΛΑΔΑ

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά – Πότε θα έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά – Πότε θα έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών - Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, σήμερα (31/12/2017) παραμονή Πρωτοχρονιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Σήμερα, στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πρωτοχρονιά ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη. Ορατότητα ή ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους, νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών

«Απολαύστε τον πρωτοχρονιάτικο ήλιο – Έρχεται ''παρέλαση'' βαρομετρικών χαμηλών». Με αυτή τη φράση ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την αλλαγή του καιρού που αναμένεται να σημειωθεί μετά την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Facebook, τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι από την Τρίτη και στη συνέχεια, συνεχόμενα βαρομετρικά χαμηλά θα προσεγγίζουν τη χώρα μας με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί άστατος.

Από τα δυτικά της χώρας θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της Τρίτης οι βροχοπτώσεις και οι πιθανές καταιγίδες, όμως πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έτσι, από το αργά βράδυ της Τρίτης (αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα δεδομένα) αναμένονται βροχές και στην Αττική.

Εβδομάδα με κατά διαστήματα βροχές και χιόνια

Κατά τη διάρκεια του 2ου μισού της ερχόμενης εβδομάδας, όχι μόνο θα εκδηλώνονται βροχές, φαίνεται ότι και ψυχρές αέριες μάζες θα κατηφορίσουν προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα, να εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις που ενδεχομένως στη βόρεια Ελλάδα να απασχολήσουν και αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα και όχι μόνο τα ορεινά.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Σχετικές ειδήσεις