ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά: Με καλό καιρό κάνει «ποδαρικό» το 2018 – Πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Πρωτοχρονιά: Με καλό καιρό κάνει «ποδαρικό» το 2018 – Πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός - Ανοιξιάτικος σήμερα, Πρωτοχρονιά ο καιρός σε όλη τη χώρα – Αναμένεται νέα κακοκαιρία – Πού και πότε θα «χτυπήσει», σύμφωνα με την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος αναμένεται σχεδόν σε όλη τη χώρα ο καιρός την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο, ο καιρός μέσα στην εβδομάδα φαίνεται να χαλάει, καθώς αναμένεται να σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πότε χαλάει ο καιρός

Την Τρίτη (02/01/2018) αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα βόρεια.

Την Τετάρτη (03/01) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα βόρεια. Στα ανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (04/01) αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Γρήγορα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βελτίωση τη νύχτα από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και ενισχυμένοι πρώτα στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά το βράδυ.

Την Παρασκευή (05/01) στο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμο στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανόν 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ τοπικά ισχυρός.

Σχετικές ειδήσεις