ΕΛΛΑΔΑ

Μάνη: Βγήκε από το ψυχιατρείο και έκαψε ζωντανό τον πατριό του - Τελευταία στιγμή σώθηκε η μάνα

Μάνη: Βγήκε από το ψυχιατρείο και έκαψε ζωντανό τον πατριό του - Τελευταία στιγμή σώθηκε η μάνα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη νέα πατροκτονία που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του οικισμού του Αγίου Νικολάου, όπου σημειώθηκε το έγκλημα, Ν. Αποστολίδης, ο 34χρονος είχε βγει τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν αφού πρώτα είχε υπογράψει ο πατριός του γι’ αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημειώνει το Star, το χωριό έχει συγκλονιστεί από το γεγονός ενώ κανείς δεν περίμενε ότι -όσα προβλήματα κι αν αντιμετώπιζε- ο 35χρονος θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρουν ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που είχε εισαχθεί ο δράστης σε ψυχιατρική κλινική ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι είχε σταματήσει να παίρνει τη φαρμακευτική αγωγή του.

mani7

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Ο δράστης είχε δική του επιχείρηση ντελίβερι στη Σελίνιτσα. Σύμφωνα με ανθρώπους που τον είδαν νωρίτερα την ημέρα του εγκλήματος, δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι, μάλιστα είχε πάει για καφέ το πρωί και ευχήθηκε λόγω της ημέρας στους συντοπίτες του. Απ’ ότι συζητείται στο χωριό, υπήρχαν προστριβές με τον πατριό του, αλλά τίποτε δεν έδειχνε ότι τα πράγματα θα είχαν αυτή την αποτρόπαιη κατάληξη. Μάλιστα, λόγω των τεταμένων σχέσεων με τον πατριό του, ο 34χρονος ζούσε σε τροχόσπιτο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν λίγο μετά τη μια και μισή το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, όταν ο άτυχος άνδρας μαζί με τη σύζυγό του, μια θεία κι ένα φιλικό πρόσωπο της οικογένειας, βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου της δυτικής Μάνης.

Η οικογένεια έψηνε για να καλοσωρίσει τον καινούργιο χρόνο και καλεσμένος ήταν και ο 35χρονος θετός γιος του θύματος. Όταν εκείνος έφτασε στο πατρικό του σπίτι, άδειασε σε έναν κουβά μείγμα βενζίνης και πετρελαίου και με αυτό περιέλουσε τον πατριό του και τη μητέρα του. Κατόπιν έβαλε φωτιά στον 65χρονο άνδρα, ο οποίος καθώς βρισκόταν καθηλωμένος σε καροτσάκι δεν μπόρεσε να αντιδράσει και βρήκε φρικτό θάνατο.

Η μητέρα του δράστη πρόλαβε να ξεφύγει από τη μανία του παιδιού της και κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι.

Όμως εκείνος δεν είχε ολοκληρώσει το «έργο» του. Πήγε σε γειτονικό σπίτι, περιέλουσε με βενζίνη και πετρέλαιο την εξωτερική πόρτα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά. Ο ενοικιαστής του σπιτιού δεν ήταν εκεί, αλλά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αντελήφθη την φωτιά και επιχείρησε να την σβήσει. Όμως, στην προσπάθειά του να προλάβει την φωτιά πριν πάρει διαστάσεις, τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια. Μετά από όλα αυτά, ο 35χρονος πήγε στο αστυνομικό τμήμα της δυτικής Μάνης και παραδόθηκε.

Στο σπίτι της τραγωδίας έσπευσε ιατροδικαστής και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη. Εθελοντές με πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο βρέθηκαν επίσης εκεί, ωστόσο ήταν αργά καθώς ο 65χρονος είχε ήδη απανθρακωθεί.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: messinialive, eleftheriaonline, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις