ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Παραδόθηκε ο 44χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον λαχειοπώλη

Κρήτη: Παραδόθηκε ο 44χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τον λαχειοπώλη

Αφού παρήλθε το αυτόφωρο, ο 44χρονος ο οποίος το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς παρέσυρε και σκότωσε τον άτυχο λαχειοπώλη, παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στις Αρχές. Ο άτυχος λαχειοπώλης είχε βγει για να αγοράσει ένα ρόδι – γούρι για τη νέα χρονιά.

Ο 44χρονος άνδρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, έχοντας στο πλευρό του τον δικηγόρου του, ένα 24ωρο μετά την παρέλευση του αυτόφωρου. Αφού απολογήθηκε για το περιστατικό, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του αφαιρέθηκε το δίπλωμα του.

Μετά την εμφάνιση του 44χρονου, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα. Ο οδηγός αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Κατηγορείται, συγκεκριμένα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη μετά από ατύχημα.

kriti1

Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν αλλάξει ο χρόνος στην περιοχή της Παρηγοριάς στον Κλαδισό Χανίων. Ο άτυχος 66χρονος λαχειοπώλης έφευγε από μίνι μάρκετ όταν ένα ημιφορτηγάκι τον παρέσυρε και τον σκότωσε.

Το άψυχο σώμα του 66χρονου διαμελίστηκε από τη σύγκρουση με το αγροτικό. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στο σημείο δεν μπορούσαν, αρχικά, να αναγνωρίσουν αν επρόκειτο για άνδρα ή για γυναίκα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα του, αλλά δεν κάλεσε και σε βοήθεια. Εγκατέλειψε τον 66χρονο, αλλά κάμερες ασφαλείας καταστημάτων είχαν καταγράψει τα πάντα.

Η Τροχαία από την πρώτη στιγμή γνώριζε σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα του δυστυχήματος, μέσα στο αυτοκίνητο ο 44χρονος είχε και το παιδί του. Φέρεται να υποστήριξε ότι το παιδί τρόμαξε γι’ αυτό κι έφυγε από το σημείο του δυστυχήματος.

Στην υπόθεση υπάρχει και μια τραγική σύμπτωση: η μητέρα του 44χρονου είχε σκοτωθεί πριν μερικά χρόνια όταν την παρέσυρε αυτοκίνητο.

Σχετικές ειδήσεις