ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην πόλη της Λάρισας (pics&vid)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην πόλη της Λάρισας (pics&vid)

Νωρίς το πρωί στο Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών. Αργότερα ο Τίμιος Σταυρός έπεσε στα νερά του Πηνειού ποταμού στην πεζογέφυρα του Αλκαζάρ όπου και τον έπιασε ο Λαρισαίος βιβλιοπώλης Δημήτρης Κούκους.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης που παρευρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανείων δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως «το 2018 η χώρα θα βγει από το σκοτάδι της μιζέριας και της ύφεσης και θα πάει στο φως της ανάπτυξης και της ελπίδας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος είπε «η φώτιση στις πολιτικές δυνάμεις να είναι τέτοια ώστε τα εθνικά ζητήματα να λυθούν το 2018», ενώ συμπλήρωσε πως το 2018 θα είναι ο χρόνος εξόδου από τα μνημόνια.

«Σήμερα γιορτάζουμε την έλευση του Χριστού και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Μία φώτιση πνευματική δια του χρίσματος και του βαπτίσματος. Μία φώτιση την οποία αυτοί που κρατούν τις τύχες της χώρας μας στα χέρια έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, για να αποφύγουμε τα χειρότερα για τη χώρα μας» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και συμπλήρωσε: «Εύχομαι το 2018 να είναι η χρονιά που θα τελειώσει η ψευδολογία, θα τελειώσει ο λαϊκισμός, μία χρονιά που θα οδηγήσει τη χώρα μας στην πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού λαού».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ευχήθηκε το 2018 να είναι πιο φωτεινό, με περισσότερα χαμόγελα και λιγότερες δυσκολίες.

Ο Λαρισαίος βιβλιοπώλης που έπιασε τον σταυρό στον Πηνειό

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος τον σταυρό έπιασε πρώτος, όχι ένας κολυμβητής, αλλά ένας μεσήλικας Λαρισαίος βιβλιοπώλης, ο κ. Δημήτρης Κούκος που διαμένει στον Άγιο Αθανάσιο και διατηρεί κατάστημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Με τη χαρά να ξεχειλίζει στην έκφραση του προσώπου του κι αφού έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη, εξήγησε στις δηλώσεις του πως «Πρώτη φορά έπεσα. Το είχα δέκα χρόνια στο μυαλό μου, δεν έπεσαν τα παιδιά μου κι αποφάσισα να πέσω εγώ. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εύχομαι Θεία φώτιση και υγεία».

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ο Λαρισαίος βιβλιοπώλης παραδίδει το σταυρό και παίρνει την ευχή από το Μητροπολίτη:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ/onlarissa.gr

Σχετικές ειδήσεις