ΕΛΛΑΔΑ

Πάει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - «μαμούθ» με 50 προαπαιτούμενα

Πάει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - «μαμούθ» με 50 προαπαιτούμενα

Οι «καυτές» διατάξεις και αυτές που αποσύρονται

Το… δρόμο για το Κοινοβούλιο παίρνει το πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων στο οποίο περιλαμβάνονται περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του realfm, δεν θα περιλαμβάνονται οι διατάξεις που αφορούν τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη που προβλέπει ενδελεχή έλεγχο όσων έχουν ενταχθεί στο νόμο αλλά και η ρύθμιση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων που θα έρθει σε νέο νομοσχέδιο στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, προκειμένου να συμπληρωθεί ο πλήρης κατάλογος των 110 προαπαιτούμενων, θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Εντός της ημέρας, δεν αποκλείεται τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Στις «καυτές» διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία (50% συν ένας για τη λήψη απόφασης), η δυνατότητα του δημοσίου να διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (αν και καταβάλλεται προσπάθεια αναβολής της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης), οι αλλαγές στο «επίδομα παιδιού» αλλά και πληθώρα διατάξεων φορολογικού χαρακτήρα, οι οποίες χαρακτηρίζονται «διαδικαστικού χαρακτήρα».

Στις 11 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Πέμπτη, θα εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων ενώ το ψηφισμένο νομοσχέδιο στη συνέχεια θα περάσει από το μικροσκόπιο των δανειστών για τη σύνταξη του compliance report.

Σχετικές ειδήσεις