ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Εισβολή του «Ρουβίκωνα» με... αλατόνερο σε συμβολαιογραφείο

Εξάρχεια: Εισβολή του «Ρουβίκωνα» με... αλατόνερο σε συμβολαιογραφείο

Σε συμβολαιογραφείο το οποίο βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης (11/01) μέλη του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με ανάρτηση της αναρχικής ομάδας, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «παρέμβαση» έγινε σε συμβολαιογραφείο που πλειστηριάζει πρώτες κατοικίες για λογαριασμό τράπεζας.

«Καταστρέψαμε ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές και εκτυπωτές με αλατόνερο», προσθέτει.

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι «για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έχουν γραφτεί πολλά. Από τη μία η κρατική ανάγκη για εισροή χρημάτων στα ταμεία, από την άλλη η ταξική αντίσταση υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας. Τα αφεντικά, οι τραπεζίτες και η δικαιοσύνη βλέπουν μονάχα χρωστούμενα και μεθόδους αποπληρωμής αυτών, εμείς βλέπουμε ανθρώπους της τάξης μας να ζουν μονίμως με την απειλή μιας ζωής δίχως στέγη».

Και συμπληρώνει: «Η απάντηση του ταξικού κινήματος στους Συριζαίους, τους τραπεζίτες και τους συμβολαιογράφους-κοράκια: Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πλειστηριασμοί αποτελούν βαθιά ταξική πολιτική. Η πλειοψηφεία των ακινήτων που έχουν βγει στο σφυρί ή που είναι προγραμματισμένα να πλειστηριαστούν είναι χαμηλού κόστους πρώτες κατοικίες. Ας γλιτώσουν 10 βίλες αρκεί να σωθεί ένα φτωχόσπιτο. Πρώτα ενδιαφερόμαστε για την άμυνα της λαϊκής κατοικίας και ύστερα για την πλήξη της αντίπαλης τάξης.

Η πραγματικότητα είναι πως σε μια χώρα με 20.000 άστεγους και 400.000 άδεια σπίτια, οι ντόπιοι κρατικοί μηχανισμοί, υπό τις εντολές τις Ε.Ε επιχειρούν μια λυσσαλέα αναβάθμιση αυτών των δύο αριθμών προκειμένου να καλυφθούν οι όροι που θέτει το ΔΝΤ. Εμείς το κάνουμε ξεκάθαρο όσο ποτέ: Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι θεωρούν πως θα τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν τις δικές του οικονομικές ανάγκες πάνω από τη δική μας ανάγκη για στέγη και ζωή».

(Φωτογραφία αρχείου)