ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μοίρασε δώρα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» (pics)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μοίρασε δώρα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» (pics)

Με τον τίτλο του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020» τιμήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατά την επίσκεψη της ομάδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» την Πέμπτη (11/01/2018).

Συνεπής στο πρωτοχρονιάτικο ραντεβού της κάθε χρόνο με τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, η ΠAE Ολυμπιακός μοίρασε δώρα και πολλή χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

H Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο της ομάδας και Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τον προπονητή Όσκαρ Γκαρσία, τους παίκτες και τους παράγοντες και τους ευχαρίστησε ολόθερμα για την πολύτιμη στήριξή τους στο έργο του Συλλόγου και τη δύναμη που δίνουν στα παιδιά και στους γονείς με την παρουσία τους.

Ο τίτλος του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» (Champion for Hope) θεσπίστηκε φέτος από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ με βάση τα διεθνή πρότυπα, έχει διετή διάρκεια, και θα απονέμεται μέσα στη χρονιά σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες και αθλητές που στέκονται δίπλα στον Σύλλογο και συμβάλλουν στο έργο του τόσο με την παρουσία τους κοντά στα παιδιά όσο και με τη διάδοση των μηνυμάτων μας μέσα από το σπουδαίο τους έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: «Η συμπαράσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη είναι συγκινητική, τόσο στον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ όσο και στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», και σας θεωρούμε μεγάλους συμμάχους στις προσπάθειές μας. Το αστέρι της ομάδας που ήδη βρίσκεται στον "Τοίχο των Αστεριών" του Νοσοκομείου μας, η πλακέτα αναγνώρισης των δωρεών του στον τοίχο του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας", οι φανέλες της ομάδας στους τοίχους των τμημάτων, όλα αυτά είναι μόνο μερικές από τις αναμνηστικές και συμβολικές ενδείξεις της μεγάλης σας πολυδιάστατης προσφοράς. Για το λόγο αυτό, για τη διαρκή παρουσία σας στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού απονέμοντάς της τον τίτλο "Πρωταθλητής για την Ελπίδα 2018-2020". Ο Ολυμπιακός είναι ένας ιστορικός αθλητικός σύλλογος, που κάνει τον λαό μας υπερήφανο, με 92 χρόνια μεγάλων διακρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και με τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που μέσα από την αποστολή του "Πρωταθλητή για την Ελπίδα αναλαμβάνει ένα ρόλο αγγελιαφόρου για το έργο μας μέσα από τον αθλητισμό. Με τις πρωτοβουλίες του ο Ολυμπιακός έχει δείξει πολλές φορές το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού και θα είναι για εμάς σημαντικό να συνεργαστούμε μαζί του για να διαδοθεί το μήνυμα της προσφοράς στο άρρωστο παιδί σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών και των παιδιών μας, καλωσορίζω τον Ολυμπιακό στην οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ και τον ευχαριστώ θερμά γιατί δίπλα στους μεγάλους του τίτλους θα βάλει και τον δικό μας του "Πρωταθλητή για την Ελπίδα"».

Το Τιμητικό Δίπλωμα και το Βραβείο παρέλαβε συμβολικά ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης τον οποίο η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για τη προσωπική στήριξή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στους εθελοντές δότες μας συμπεριλαμβάνονται πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και ο ίδιος ο κύριος Μαρινάκης που με συγκινητικό τρόπο έδωσε από την πρώτη στιγμή το παράδειγμα και έγινε o ίδιος κρίκος της μεγάλης αυτής αλυσίδας ζωής που έχουμε δημιουργήσει». Στην αντιφώνησή του, ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη και τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ για τον τίτλο και την τιμή που κάνουν στον Ολυμπιακό και πρόσφερε επιταγή με συμβολική δωρεά για τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, λέγοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για 8η συνεχόμενη χρονιά να βρισκόμαστε μαζί σας και από την πλευρά μας να μπορούμε να προσφέρουμε στο λειτούργημα, στο έργο που με πάρα πολλή επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζετε. Στο DNA μας ο πρωταθλητισμός είναι κάτι το οποίο είναι σύνηθες και είμαστε χαρούμενοι να είμαστε "Πρωταθλητές για την Ελπίδα". Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, με αυτό που κάνετε, τα παιδιά εδώ σε λίγα χρόνια θα είναι και πρωταθλητές στη ζωή. Άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός θα συνεισφέρει αυτά που συνεισφέρει κάθε χρόνο και η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή σε ό,τι χρειαστείτε. Το κάνουμε με όλη μας την καρδιά. Θα ήθελα να ευχηθώ το 2018 να φέρει υγεία, επιτυχίες, χαρές και ελπίζω και του χρόνου να είμαστε όλοι κοντά σας».

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε τιμητικά στον Δήμαρχο Πειραιά και Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη το άγαλμα της ΕΛΠΙΔΑΣ και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του λέγοντας: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά και Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κύριο Γιάννη Μώραλη, επίσης για την παρουσία του σήμερα και για την δική του διαρκή στήριξη στο έργο μας. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να αναφέρω πως με τον κύριο Δήμαρχο συνεργαζόμαστε επιπλέον μέσα από το Πρόγραμμα "Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες" του Ιδρύματός μας και της UNESCΟ και εκτιμώ βαθύτατα τη συμμετοχή του Δήμου του Πειραιά στις κοινωνικές δράσεις μας».

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού εξέφρασαν την συμπαράστασή τους και έδωσαν μεγάλη χαρά στους μικρούς ασθενείς τους οποίους επισκέφθηκαν στα δωμάτιά τους. Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι: Αθανάσιος Ανδρούτσος, Karim Ansarifard, Alberto Botia, Λευτέρης Χουτεσιώτης, Pape Abou Cisse, Sebastiao De Freitas, Uros Djurdjevic, Omar Elabdellaoui, Bjorn Engels, Diogo Figueiras, Κώστας Φουρτούνης, Guillaume Gillet, Ehsan Hajsafi, Leonardo Κούτρης, Marko Marin, Andres Martins, Kevin Mirallas, Δημήτρης Νικολάου, Vadis Ofoe, Felipe Pardo, Silvio Proto, Δημήτρης Σκαφίδας, Alaixys Romao, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Jagos Vukovic. Τους παίκτες συνόδευαν οι: Σάββας Θεοδωρίδης – Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Παύλου – Διευθύνων Σύμβουλος, Κυριάκος Δουρέκας – Team Manager, Christian Karembeu- Σύμβουλος Στρατηγικής, Κωνσταντίνος Καραπαπάς – Διευθυντής Επικοινωνίας, Δομένικος Μασούλας – Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Πέννυ Λάγκα – Brand Management Director, Θωμάς Μπίχτας – Υπεύθυνος Τύπου, Μαρίνα Τσαλή – Διερμηνέας.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες: ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η αναπλ. Διοικήτρια, κυρία Άννα Ζωηρού, τα μέλη τους Δ.Σ. της ΕΛΠΙΔΑΣ Καθ. Αικατερίνη Μεταξωτού, κα Ελένη Σαμαρά, κα Κέττυ Φιλιππίδου, κα Τζωρτζίνα Έλληνα, κα Μελίνα Δασκαλάκη, κα Χριστίνα Τσατσάκη, κα Ντόρα Δημοπούλου, κα Ντίνα Πριτσιβέλη, κα Αλίνα Μινέττα, κα Ρίτα Μωραϊτάκη, καθώς και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κα Ινώ Κωνσταντοπούλου και ο Επιστημονικός Διευθυντής Δρ Στέλιος Γραφάκος.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις