ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε τέσσερα μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών σε Έβρο και Θεσσαλονίκη

Χειροπέδες σε τέσσερα μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών σε Έβρο και Θεσσαλονίκη

Συνολικά τέσσερα άτομα, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 45χρονο Βούλγαρο, έναν 26χρονο Πακιστανό, έναν 44χρονο Αιγύπτιο και μία 23χρονη Ελληνίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης και διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου και του Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Έβρου 21 παράτυπους μετανάστες (19 Σύριοι, ένας Ιρακινός και ένας Παλαιστίνιος), οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα με τη συνδρομή του 26χρονου διακινητή, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε γυράδικο επί της οδού Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα τρία μέλη του κυκλώματος, τα οποία συνέδραμαν στην εν λόγω διακίνηση.

Στο εσωτερικό του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης χωρίς την άδεια της αρμόδιας Αρχής, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Πηγή: thesstival.gr

Σχετικές ειδήσεις