ΕΛΛΑΔΑ

Νέα του Βόλου: Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης – Έδεναν 10χρονο σε τουαλέτες και τον βίαζαν

Νέα του Βόλου: Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης – Έδεναν 10χρονο σε τουαλέτες και τον βίαζαν

Στις 25 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 10χρονου μαθητή στις τουαλέτες του σχολείου του από τρεις συμμαθητές του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο πατριός του παιδιού κατήγγειλε στις Αρχές πως είχε πέσει επανειλημμένως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους μαθητές.

Η εισαγγελία Βόλου είχε παρέμβει τότε και είχε ζητήσει να προχωρήσει η έρευνα του σοκαριστικού γεγονότος υπό άκρα μυστικότητα. Οι τρεις μαθητές κλήθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις και εναντίον τους σχηματίστηκαν δικογραφίες με σοβαρές κατηγορίες.

Οι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδικήματα που τελέστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016.

Ο φάκελος της υπόθεσης περιγράφει πως οι μαθητές έδεναν τα χέρια του 10χρονου για να μην αντιδράσει, αλλά και τον φίμωναν για να μην καλέσει σε βοήθεια. Οι τρεις τους όλο το διάστημα που διεξαγόταν η έρευνα παρακολουθούνταν από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση θα καθίσουν ακόμη δέκα δάσκαλοι – ανάμεσα τους και ο διευθυντής του σχολείου, αλλά και οι γονείς των τριών μαθητών.

Οι δάσκαλοι κατηγορούνται πως εν ώρα εργασίας παρενέβησαν το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

Οι γονείς των μαθητών κατηγορούνται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Σχετικές ειδήσεις