ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβόλησαν και σκότωσαν ελάφι στο Νυμφαίο

Πυροβόλησαν και σκότωσαν ελάφι στο Νυμφαίο

Ένα νεκρό ελάφι εντοπίστηκε την Τρίτη (23/1/2018), σε πολύ μικρή απόσταση από την είσοδο του Νυμφαίου.

Όπωε αναφέρει το thestival.gr, το άτυχο ζώο (Cervus elaphus) βρισκόταν στο δρόμο όταν εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία από την οποία ειδοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του «Αρκτούρου».

Η ομάδα έσπευσε στο σημείο μαζί με τη Θηροφυλακή και το Δασαρχείο και διαπίστωσε πως το άτυχο ζώο έφερε τραύματα στο λαιμό από πυροβόλο όπλο, από τα οποία προήλθε και ο θάνατός του.

Ο «Αρκτούρος» εκφράζει για μία ακόμη φορά τον αποτροπιασμό του για την παράνομη θανάτωση ενός άγριου ζώου και επισημαίνει πως ο πληθυσμός του ελαφιού έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το είδος να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης και να χαρακτηρίζεται ως Κρισίμως Κινδυνεύον σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Επιπλέον, ο «Αρκτούρος» απευθύνει έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μη μένουν αμέτοχοι απέναντι σε τέτοια γεγονότα και εφόσον υποπίπτουν στην αντίληψή τους περιστατικά θανάτωσης άγριων ζώων να τα καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές.

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο «Αρκτούρος» στην gallery του άρθρου

Σχετικές ειδήσεις