ΕΛΛΑΔΑ

Εξήντα νέοι Εθελοντές στην οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (pics)

Εξήντα νέοι Εθελοντές στην οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (pics)

Την επίσημη Τελετή Υπόσχεσης για τους Δόκιμους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) πραγματοποίησε το Τμήμα Αθηνών του οργανισμού, την Τετάρτη (14/02/2018), στην Παλαιά Βουλή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αλέξης Αλεξανδρής, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, οι Αντιπρόεδροι Σεραφείμ Σεφεριάδης και Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαληνάκη η οποία υπηρετεί επί σειρά ετών ως Εθελόντρια Σαμαρείτισσα, ο Έφορος Υλικού Παναγιώτης Ρουμπής, καθώς και οι Σύμβουλοι Αθανάσιος Μήτσιος και Αντώνιος Πετμεζάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο κ. Ruben Cano Revillas, επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού (IFRC) στην Ελλάδα και η κ. Tina Agerbak, επικεφαλής του προγράμματος συνεργασίας του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού με τον Ε.Ε.Σ.

Ο κ. Αλεξανδρής στην ομιλία του καλωσόρισε στην οικογένεια του Οργανισμού τους 60 νέους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνουν. Ο πρόεδρος του ΕΕΣ στάθηκε ιδιαίτερα στην «15μηνη επίπονη και ουσιαστική εκπαίδευσή» τους, κατά την οποία εξοικειώθηκαν με τις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι πλέον «φέρουν με υπερηφάνεια το διαχρονικό έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού».

Οι νέοι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. αναμένεται να προσφέρουν και εκείνοι τις πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες τους στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και αυξημένων ανθρωπιστικών προκλήσεων, με ακλόνητη προσήλωση στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν παλαιοί Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, ως ελάχιστη ανταμοιβή της καθοριστικής συμβολής τους στο έργο του Σώματος.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις