ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Εκτεταμένες καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας (pics)

Τρίκαλα: Εκτεταμένες καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας (pics)

Καιρός: Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή νύχτα για τον νομό Τρικάλων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις για οκτώ εικοσιτετράωρα και η χιονόπτωση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στα ορεινά και ημιορεινά, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και καταστροφές.

Οι καταστροφές αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, όπως και σε μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζημιές έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κατοικίες με την εισχώρηση νερών σε αυτές, πολλές είναι οι καταστροφές και σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε αυτές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, εστιάζεται στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείας του δήμου Πύλης, με την εκκένωση κατοικιών, καθώς η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις προκαλούν έντονη ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Το χιόνι, προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης, σε ορισμένα σημεία, όπως από την περιοχή της Καστανιάς και πάνω, ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί στα πεδινά του νομού. Η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ ο Ληθαίος ποταμός, σε ορισμένα σημεία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα φυσιολογικά του όρια, όπως και οι ποταμοί Ανάποδος, Παλαιοπόταμος και Πάμισος, που έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις παραποτάμιες περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις