ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των στρατιωτικών – Προσεύχονται να γυρίσουν σώοι

Έβρος: Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των στρατιωτικών – Προσεύχονται να γυρίσουν σώοι

Η αγωνία των συγγενών για την τύχη των δύο στρατιωτικών είναι μεγάλη, μάλιστα, στην Ορεστιάδα, στον τόπο καταγωγής του λοχία πραγματοποιήθηκε λειτουργία για να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί υγιείς πίσω στην Ελλάδα.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι συγγενείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και τoυ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση φυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές.

Οι οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών ενημερώνονται για την τύχη τους μέσω της Ελληνίδας πρόξενου στην Τουρκία, η οποία επικοινωνεί με τους δικηγόρους που έχουν οριστεί από το υπουργείο Εξωτερικών προς υπεράσπιση των νεαρών.

«Πώς έτυχε να γίνει αυτό δεν ξέρουμε. Όταν το μάθαμε έτσι σαστίσαμε. Να πάνε όλα καλά και το παιδί να γυρίσει πίσω πάλι στον προορισμό του. Έχουμε αγωνία, και για το άλλο παλικάρι και για αυτόν να είναι όλα καλά και να τελειώσουν όλα», ανέφερε μία συγγενής του ανθυπολοχαγού μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Ολόψυχα εμείς αυτό περιμένουμε, να πάνε όλα καλά, να’ ρθουν γρήγορα τα παιδιά, να τα δούμε πάλι. Γίνονται διαπραγματεύσεις, ότι είναι θέμα ημερών. Από τη μία πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου, δηλαδή λίγων ημερών, από την άλλη όμως δεν ξέρω πως περνάνε εκεί», τόνισε ο θείος του λοχία.

«Από αυτά που είμαι σε θέση να ξέρω μέχρι λίγες ώρες μετά από την σύλληψη τους φέρθηκαν άψογα. Τι έγινε μετά την μεταγωγή δεν ξέρω. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν υπήρξε κάποιο θέμα. Να τελειώσει όσο πιο γρήγορα… Αυτή είναι η αγωνία μου πλέον γιατί γνωρίζω πως τα δικονομικά θέματα έχουν μία σειρά και δεν μπορούν να επηρεαστούν από παρεμβάσεις», δήλωσε ο πατέρας του ανθυπολοχαγού, που το μυαλό του είναι συνεχώς στην Ανδριανούπολη.

Προσευχή για την απελευθέρωση τους

Στην Ορεστιάδα που είναι ο τόπος καταγωγής του λοχία βρέθηκε και η οικογένεια του ανθυπολοχαγού. Εκεί, το βράδυ του Σαββάτου (03.03.2018) τελέστηκε παράκληση και προσευχή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να επιστρέψουν οι στρατιώτες το συντομότερο δυνατό στο σπίτι του.