ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι είναι η Κρήτη σήμερα – Το επικίνδυνο φαινόμενο που έχει «πνίξει» το νησί (pics)

Έτσι είναι η Κρήτη σήμερα – Το επικίνδυνο φαινόμενο που έχει «πνίξει» το νησί (pics)

Ένα διαφορετικό πρωινό ξύπνημα περίμενε σήμερα, Κυριακή (04/03/2018) τους κατοίκους της Κρήτης, καθώς αφρικανική σκόνη έχει «πνίξει» το νησί.

«Καλημέρα» με αφρικανική σκόνη είπαν σήμερα κάτοικοι της Κρήτης και δη του Ηρακλείου, καθώς οι μετεωρολογικές προγνώσεις εξ αρχής έκαναν λόγο για ένα Σαββατοκύριακο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ισχυροί νοτιάδες, αλλά και... σκόνη από την Αφρική.

Το τοπίο θολό…. και η μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική στην Κρήτη φτάνει σήμερα σε υψηλότερα επίπεδα από τα χθεσινά.

Το εν λόγω καιρικό σκηνικό με τις υψηλές θερμοκρασίες, τους νοτιάδες και την αφρικανική σκόνη θα παραμείνει μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, αναφέρει το Neakriti.gr. Κι αυτό διότι οι μετεωρολογικές συνθήκες των επόμενων ημερών ευνοούν την διατήρηση της καλοκαιρίας, τη νότια τάση των ανέμων, τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καθώς και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

«Η μεταφορά σκόνης, κατά διαστήματα, θα είναι αυξημένη, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, λόγω των νοτιάδων», τονίζει ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας, καλώντας τον κόσμο να αποφεύγει τη σπατάλη στη χρήση νερού. «Καλό θα είναι να γίνεται λελογισμένη χρήση στο νερό αυτήν την εβδομάδας», υπογράμμισε ο μετεωρολόγος.

Εξάλλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, συνιστά στους ηλικιωμένους, τους καρδιοπαθείς και γενικότερα στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στο νησί.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την Κρήτη όπου «χτυπά» το φαινόμενο

Πηγή φωτογραφιών: Meteo.gr, Neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Η προειδοποίηση των επιστημόνων για την Άνοιξη που αλλάζει τα ΠΑΝΤΑ