ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Οι καταστροφικές πλημμύρες «καλούν» για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Καρδίτσα: Οι καταστροφικές πλημμύρες «καλούν» για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Πολλές είναι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Σοφάδων, στο νομό Καρδίτσας, μετά την τελευταία θεομηνία.

Τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία οδήγησαν τον δήμαρχο Σοφάδων, Θάνο Σκάρλο, να υποβάλει αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για κήρυξη περιοχών του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο σχετικό αίτημα τονίζεται μεταξύ άλλων, πως «σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα από την υπερχείλιση των ποταμών, των ρεμάτων να πλημμυρίσουν κτίρια (μεταξύ αυτών και ξενώνες), γεωργικές εκτάσεις, έργα υποδομής όπως δρόμοι, γέφυρες, αγροτικοί δρόμοι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπολόγιστες καταστροφές», παρουσιάζοντας αναλυτικά τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκάρλος στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «για μία ακόμη φορά ο Δήμος Σοφάδων βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις επέφεραν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και καταστροφές στις υποδομές».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «θεωρείται απαραίτητο και αναγκαίο οι περιοχές που επλήγησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διευκολυνθούν οι αποκαταστάσεις και να περιοριστούν οι ζημιές. Ως Δήμος σταθήκαμε με κάθε μέσο και στο μέτρο του εφικτού στο πλευρό των κατοίκων με κύριο γνώμονα μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή αλλά και να προστατευθούν οι περιουσίες των συνδημοτών μας. Αναμένουμε πλέον και την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας στο δίκαιο αίτημά μας».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ελλήνων στρατιωτικών: Τραβάνε την υπόθεση στα άκρα οι Τούρκοι - Δεν τους αφήνουν ελεύθερους

Ειρήνη Λαγούδη: Θρίλερ με το νέο ίχνος - Δείτε την επίμαχη φωτογραφία

Σχετικές ειδήσεις