ΕΛΛΑΔΑ

Τετράμηνη διορία για τη διενέργεια αρχαιρεσιών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τετράμηνη διορία για τη διενέργεια αρχαιρεσιών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 έχει περιθώριο η προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) να ολοκληρώσει τη διαδικασία αρχαιρεσιών και να αναδειχτεί αιρετή διοίκηση στο Σωματείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Αλέξη Αλεξανδρή, εξασφαλίστηκε τετράμηνη περίοδος χάριτος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο κ. Αλεξανδρής κατά την ομιλία του με θέμα «Επιστροφή στην κανονικότητα και διεξαγωγή αρχαιρεσιών: το μεγάλο διακύβευμα του Ε.Ε.Σ.», στη Διημερίδα εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγ. Νικολάου, το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Μαρτίου 2018, στην Κρήτη.

Στη διημερίδα συμμετείχε εκ μέρους της νέας Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού και η Γ΄ Αντιπρόεδρος Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη. Από τα κεντρικά του Ε.Ε.Σ. συμμετείχαν επίσης η Τομεάρχης Νοσηλευτικής κ. Βούλα Φελέκη, η Τομεάρχης Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών κ. Μαρίνα Σταμάτη, η Διευθύντρια Νεότητας κ. Μαρία Καστελλάνου και ο Προϊστάμενος Εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. κ. Παναγιώτης Δραγάτης. Παρών στη διημερίδα ήταν ακόμη ο κ. Ιωάννης Χαραλαμπάκης, μέλος του Κ.Δ.Σ./Ε.Ε.Σ., ενώ σε αυτήν εκπροσωπήθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο το σύνολο των Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κρήτης: Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Κισσάμου, Ιεράπετρας, Μοιρών και Σητείας.

Το πρόγραμμα της Διημερίδας περιλάμβανε δύο κεντρικά πάνελ, για τις κοινωνικές δομές της χώρας μας και τη μεταναστευτική κρίση. Στο πρώτο παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων οι δράσεις του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. για την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, οι τακτικές αντιμετώπισης των πολλαπλών διακρίσεων και καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας, καθώς και οι σύγχρονες προκλήσεις αναφορικά με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Κρίση» αναδείχθηκαν σοβαροί προβληματισμοί, σκέψεις και προτάσεις αναφορικά με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη διαχείριση των σύγχρονων μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών σε επίπεδο υγειονομικής Περιφέρειας και την ετοιμότητα των δομών του Νομού Λασιθίου για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προκλήσεων ανάλογης κλίμακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διημερίδα συμπεριέλαβε και ξεχωριστό πάνελ Νεότητας, που είχε ως βασικό σκοπό την ανάδειξη των προβληματισμών των νέων παιδιών, μελών της μεγάλης Ερυθροσταυρικής οικογένειας, στη σύγχρονη κοινωνία.

Στο πλαίσιο της διημερίδας διοργανώθηκε επίσης η Παγκρήτια Εκπαίδευση των Τμημάτων και Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. για την εξοικείωση των νέων με το πεδίο των Πρώτων Βοηθειών, σεμινάριο ενίσχυσης γνώσεων στον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και εκπαιδευτικές δράσεις Σαμαρειτών Διασωστών, όπως απεγκλωβισμός από τροχαίο με τη χρήση φορείου, επίδειξη και πρακτική διασωστικού εξοπλισμού, κ.ά. Η εκπαίδευση συνεχίστηκε και την Κυριακή με επιπλέον δράσεις που αφορούσαν σε άσκηση ανεύρεσης αγνοουμένου επί χάρτου, αλλά και με τη διαδραστική εκπαίδευση του Τμήματος Νεότητας του Τμήματος Αγ. Νικολάου.

Η Διημερίδα ολοκληρώθηκε με την Τελετή Υπόσχεσης των 50 νέων Εθελοντών Νοσηλευτικής, Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών και Νεότητας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αγίου Νικολάου. Σημαντική στιγμή της τελετής αποτέλεσε η απονομή τιμητικών πλακετών σε εξέχοντες χορηγούς του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αγ. Νικολάου και ειδικότερα στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα (για την ασφάλιση της κυκλοφορίας του ασθενοφόρου του Τμήματος και του πληρώματος αυτού), στον κ. Γεώργιο Αρετάκη από το Γραφείο Τουρισμού Plora Travel (για τη χορηγία 9θέσεου λεωφορείου), καθώς και στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) για την παραχώρηση του κτηρίου όπου στεγάζεται το Τμήμα. Τέλος, τιμητική διάκριση επιδόθηκε στον κ. Δημήτριο Φραγκιαδάκη, Σαμαρείτη - Εκπαιδευτή του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου, για τη συνολικότερη συμβολή του στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Σχετικές ειδήσεις