ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Τα νέα στοιχεία - «φωτιά» που αποκαλύπτει η οικογένεια του τραγουδιστή

Παντελής Παντελίδης: Τα νέα στοιχεία - «φωτιά» που αποκαλύπτει η οικογένεια του τραγουδιστή

Θρίλερ με την υπόθεσηΠαντελή Παντελίδη – Τι ζητά η οικογένειά του – Ποια τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της – Γιατί ζητούν να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης

Τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας σχετικά με το εάν ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος ζητάει η οικογένειά του.

Μετά την έκδοση της διάταξης του αντιεισαγγελέα Εφετών, Σοφοκλή Λογοθέτη, με την οποία επικυρώθηκε το συμπέρασμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης, σύμφωνα με το οποίο ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ, η οικογένεια, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, επισημαίνει ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών δεν έλαβε υπόψη του νέα και κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» η οικογένεια Παντελίδη, εντός της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης του αντιεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Λογοθέτης κατέληξε πως κατά την κρίση του ήταν ορθό το συμπέρασμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης, με το οποίο αποφασίστηκε η αρχειοθέτηση της δικογραφίας ως προς το σκέλος του ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ο αντιεισαγγελέας Εφετών διέταξε να ερευνηθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, οι ευθύνες των δημοτικών Αρχών για τη μη εγκατάσταση «των προβλεπόμενων συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τροχαίο δυστύχημα».

Δύο είναι τα νέα στοιχεία που επικαλείται η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Το ένα αφορά πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, το οποίο δεν είχε τεθεί υπόψη των εισαγγελικών Αρχών κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης, ότι οι κακώσεις στο σώμα του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη «είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού».

Το πόρισμα

Στο πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, επισημαίνεται, επίσης, ότι ο ιατροδικαστής, ο οποίος αρχικώς είχε οριστεί από τον εισαγγελέα που διενήργησε την Προκαταρκτική Εξέταση, δεν ήταν αρμόδιος να απαντήσει στα ερωτήματα που είχαν τεθεί. Αρμόδιος για αυτό, σύμφωνα με το πόρισμα, είναι ειδικός μηχανολόγος, ο οποίος εξετάζει και αξιολογεί τις φυσικές δυνάμεις και τα μηχανικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr το πόρισμα που ανατρέπει τα δεδομένα

Επίσης, στο πόρισμα τονίζεται ότι δεν αποτελείται ορθή ιατροδικαστική τοποθέτηση η εκτίμηση ότι μπορούσε να συμβεί αλλαγή στις θέσεις των σωμάτων επί της ίδιας πλευράς του οχήματος, αφού μία τέτοια εκτίμηση τελεί σε ευθεία αντίθεση με τους κανόνες της Φυσικής, καθώς χωρίς κυβίστηση ή περιστροφή από τον άξονα του οχήματος, δεν επέρχεται αλλαγή θέσεως των σωμάτων από πάνω προς το κάτω και το αντίστροφο, όπως είχε επισημάνει ο ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας.

Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή ο Παντελής Παντελίδης ήταν συνοδηγός, καταλήγει και έκθεση αναπαράστασης του τροχαίου δυστυχήματος, η οποία διενεργήθηκε με εντολή της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή και τέθηκε υπόψη του κ. Λογοθέτη.

Η έκθεση αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη την κατανόηση της συμπεριφοράς (κίνησης) των επιβατών από τη σύγκρουση του οχήματος με το τσιμεντένιο στηθαίο και το μεταλλικό κιγκλίδωμα, την ανατροπή του οχήματος και την είσοδο και κίνηση των μεταλλικών κουπαστών εντός του χώρου των επιβατών, ότι ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Ιωαννίδης, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση επισημαίνει ότι «ένα Κράτος Δικαίου θεμελιώνεται πρωτίστως στην αιτιολογία των δικαστικών αποφάσεών του, κατά τρόπο ειδικό και εμπεριστατωμένο, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και οι ισχύοντες νόμοι, γιατί μόνο έτσι δικαιοδοτική κρίση μπορεί να ελεγχθεί για την ορθότητά της και να καταστεί σεβαστή από την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Δήλεσι: Εξέλιξη σοκ με τις δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί – Γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι

ΕΜΥ – Έκτακτο δελτίο: Χαλάει απότομα ο καιρός – Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες έντονα φαινόμενα

Πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι - Μεταξύ των θυμάτων και παιδιά

Σχετικές ειδήσεις