ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στρατηγική στην Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών του Ερυθρού Σταυρού

Νέα στρατηγική στην Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών του Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε στην ετήσια διάσκεψη.

Η στρατηγική της επόμενης δεκαετίας ήταν το κύριο θέμα στην ετήσια διάσκεψη για την Αποκατάσταση Οικογενειακών Δεσμών (RFL) που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2018, με τη συμμετοχή και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.).

Τον Ε.Ε.Σ. εκπροσώπησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναζητήσεων, Μιχάλης Μαλικούτης και Μαρία Λιανδρή.

Η Στρατηγική RFL για την ερχόμενη δεκαετία συνοψίζεται σε 7 στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι απορρέουν από τις αντίστοιχες ανάγκες των ωφελούμενων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα στις προτεραιότητες της Στρατηγικής RFL βρίσκονται, όπως απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες, η δυνατότητα απόκρισης σε επείγοντα περιστατικά και η μετανάστευση, στο πλαίσιο ωστόσο μια ολιστικής ερυθροσταυρικής προσέγγισης.

Εντυπωσιακή υπήρξε, επίσης, η παρουσίαση των εργαλείων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών RFL. Στο διήμερο εργαστήριο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την ηλεκτρονική τους διαχείριση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης, επισημάνθηκε η εγρήγορση του Ερυθροσταυρικού Κινήματος προκειμένου να προσαρμόσει άμεσα τις εργασίες του στη νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ανθρωπιστική απόκριση.

Στην καρδιά του Ερυθροσταυρικού Κινήματος και των εργασιών του για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, οι υπηρεσίες RFL ανά τον κόσμο προστατεύουν και υπερασπίζονται τη συνοχή της οικογένειας και το δικαίωμα των ανθρώπων να γνωρίζουν την τύχη των οικείων τους και να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους. Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες RFL στο familylinks.icrc.org

Σχετικές ειδήσεις