ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους συγγενείς του

Ωραιόκαστρο: Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους συγγενείς του

Στονανακριτήοδηγήθηκε σήμερα το πρωί (02/04), ο 58χρονος «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης ομηρίας στο Ωραιόκαστρο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΞΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ

Ο δημοτικός υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου, κλήθηκε να απολογηθεί καθώς κατηγορείται ότι κρατούσε ομήρους, δύο ξαδέλφια του, μια γυναίκα 48 ετών κι έναν άνδρα 47, με σκοπό να τους αποσπά χρήματα.

Η εις βάρος του δικογραφία αφορά αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politesoraiokastrou.gr, ο 58χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και δήλωσε μετανιωμένος για αυτές, στον ανακριτή.

Θα επιστρέψει σε αυτόν στις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης καθώς ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία.

Δείτε πλάνα από το σπίτι - φυλακή

Το χρονικό της ομηρίας

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ο 47χρονος κατάφερε να ξεφύγει μέσα στη νύχτα και να καταγγείλει αυτή την απίστευτη ιστορία στην Αστυνομία.

Ο ίδιος κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε ότι μαζί με την 48χρονη αδερφή του κρατούνται παρά τη θέλησή τους, σε σπίτι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι όπου και βρήκαν τα δύο αδέρφια ενώ μετά από επίμονες αναζητήσεις, εντόπισαν και τον 58χρονο ξάδερφό τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στα τέλη Ιουλίου του 2017, τα δύο αδέρφια είχαν επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στο σπίτι του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Από τότε και για οκτώ μήνες, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια ενώ μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του. Έφτασε τελικά να τους έχει αποσπάσει το ποσό των 81.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του oraiokastro24.gr, ο δράστης ανάγκαζε τον 47χρονο και την 48χρονη αδερφή του, να επικοινωνούν με την τρίτη αδελφή τους κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης ομηρίας τους και να της λένε ψέματα ότι όλα είναι καλά, προκειμένου να μην υποψιαστεί κάτι.

«Πότε της λέγαμε ότι είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι», φέρεται να αποκάλυψαν τα θύματα στις αστυνομικές Αρχές.

Ο 58χρονος φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι κρατούσε τα ξαδέλφια του ομήρους, για να τους αποσπά χρήματα τα οποία χρειαζόταν για να σπουδάσει την κόρη του στο εξωτερικό. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες- μεταφέρονταν σε λογαριασμό του δράστη αλλά και της κόρης του.

Εκτός από τους δύο, στη συμμορία που είχε απαγάγει και κρατούσε ομήρους τα δύο άτυχα αδέλφια, φέρεται να συμμετείχε και μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με την κατάθεση του 58χρονου, έδωσε το μερίδιό της και επέστρεψε στη χώρα της.

Σε βάρος του 58χρονου αλλά και των δύο συνεργών του, της κόρης του και μιας ακόμα γυναίκας, σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Σκλαβενίτης: Θρήνος για το θάνατό του - Οι δραματικές στιγμές και τα συγκινητικά μηνύματα

Survivor διαρροή: Ποια ομάδα χάνει απόψε την ασυλία - Ποιοι θα είναι υποψήφιοι;

Σχετικές ειδήσεις