ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Στα αιματοβαμμένα ρούχα του επιχειρηματία οι απαντήσεις για τους δράστες

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Στα αιματοβαμμένα ρούχα του επιχειρηματία οι απαντήσεις για τους δράστες

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Την ώρα που ο 52χρονος επιχειρηματίας δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», η Αστυνομία αναζητά στοιχεία που θα τη φέρουν πιο κοντά στους δράστες της άγριας επίθεσης στην Κηφισιά.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ - ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ, Ο ΓΙΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα των αδίστακτων ληστών από τα αιματοβαμμένα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία επιχειρούν να ξεχωρίσουν στο τμήμα Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με τις πρώτες ενδείξεις να έχουν ενθαρρυντικό πρόσημο, αναφέρει σήμερα Τετάρτη (04/04), η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας που ανέλαβαν την υπόθεση και έφθασαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών αναζήτησαν τα ρούχα που φορούσε ο άτυχος επιχειρηματίας τη στιγμή της συμπλοκής με έναν από τους δράστες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πάνω στα ρούχα του υπάρχει γενετικό υλικό, ίσως και αποτυπώματα του δράστη. Αρχικά θα λάβουν DNA και αποτυπώματα από όσους ήρθαν σε επαφή με το ρουχισμό του επιχειρηματία, από μέλη της οικογένειας, τραυματιοφορείς, γιατρούς και άλλους προκειμένου να ξεχωρίσουν το γενετικό αποτύπωμα, το οποίο πιθανότατα να ανήκει στο δράστη.

stamatiadhs dna2

Αν αυτό το υλικό ταυτοποιηθεί μάλιστα με αντίστοιχο που βρέθηκε σε χώρους που κινήθηκαν οι δράστες, τότε οι αστυνομικοί θα αναφέρουν με μεγάλη σιγουριά πως αυτό ανήκει σε αυτόν που αρχικά χτύπησε με λοστό το θύμα και ήρθε στα χέρια μαζί του, πριν ο συνεργός του πυροβολήσει πισώπλατα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο πριν γίνουν όλα τα παραπάνω να υπάρξει ταυτοποίηση με σεσημασμένο δράστη, κάτι που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, καθώς θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στον εντοπισμό του.

Η αναπαράσταση της επίθεσης

Παράλληλα, σε αναπαράσταση - αυτοψία στη μονοκατοικία όπου εξελίχθηκε η αιματηρή απόπειρα ληστείας με θύμα τον επιχειρηματία στην Κηφισιά θα προβούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Θα επιχειρήσουν να σχηματίσουν την πορεία που ακολούθησαν οι αδίστακτοι ληστές, μέσα και έξω από την κατοικία, προκειμένου να αναζητήσουν μέσα σε αυτήν αποτυπώματα, DNA και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων που θα αναδείξουν ύποπτα οχήματα προσέγγισης και διαφυγής τους.

Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν μία πρώτη έρευνα στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της διπλανής κατοικίας που ανήκει στον αδελφό του επιχειρηματία, αλλά δεν φαίνεται να έχει καταγράψει ύποπτες κινήσεις ατόμων ή οχημάτων που θα βοηθούσαν τις έρευνες. Η έρευνα σε αυτό το επίπεδο συνεχίζεται σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω από την κατοικία του επιχειρηματία με την ελπίδα να εντοπιστεί υλικό που θα έχει καταγράψει τους κακοποιούς κατά την προσέγγιση ή πριν από την αιματηρή εισβολή. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν λόγο για «ερασιτέχνες» δράστες, που το έχουν κάνει ξανά, και δεν αποκλείουν να πρόκειται για σεσημασμένους.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Διαβάστε επίσης:

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο - Φόβοι για 4 νεκρούς

Ραγδαίες εξελίξεις: Νέο κόμμα «καραμανλικών» προαναγγέλλει ο Αντώναρος

Σχετικές ειδήσεις