ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες σοκ στην Κρυοπηγή Πρέβεζα: Η γη «κόβεται» και μετακινείται! (pics)

Εικόνες σοκ στην Κρυοπηγή Πρέβεζα: Η γη «κόβεται» και μετακινείται! (pics)

Εικόνες που προκαλούν σοκ στην Κρυοπηγή Πρέβεζας. Η γη κόβεται κομμάτια και η κατολίσθηση που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, μέχρι τώρα από την πλαγιά έχουν μετακινηθεί πάνω από 200 στρέμματα με ελαιόδεντρα και έφτασαν προς τον δρόμο που ενώνει την τοπική κοινότητα με τον επαρχιακό δρόμο Αρχαγγέλου- Καναλακίου. Εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχε δρόμος σήμερα καλύπτεται από χώματα και δέντρα…

Το έδαφος δε, έχει «κοπεί» και σε άλλα σημεία ενώ τα νερά, τα οποία φαίνεται να προκάλεσαν και την διάβρωση, ρέουν πλέον σε πολλά σημεία και παρασύρουν ό,τι έχει απομείνει επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Οπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης η εικόνα αλλάζει προς το χειρότερο μέρα με την ημέρα ενώ όπως ανέφερε και ο προιστάμενος του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου-ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με άλλους επιστήμονες στην περιοχή- η κατολίσθηση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην Ήπειρο.

Για πολύ μεγάλη καταστροφή κάνει λόγο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Βασικό μέλημα του Δήμου να μπορέσουν οι κάτοικοι να φτάσουν στα χωράφια και τις καλλιέργειές τους και αυτό που θα επιδιωχθεί τις επόμενες μέρες είναι να βελτιωθούν κάποιοι αγροτικοί δρόμοι αφού η διάνοιξη του κεντρικού δρόμου από τον χωμάτινο όγκο που καθημερινά μεγαλώνει , αυτή τουλάχιστον την στιγμή , κάθε άλλο παρά εφικτή φαντάζει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.