ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων

ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων

Την Πέμπτη, 12 Απριλίου, στις 8 το πρωί, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους και παρόχους κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2018. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ και από πιστοποιημένους χρήστες. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους, δικαιούχους και παρόχους, έως την 1η Μαΐου, στις 23:59. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά να επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις υπηρεσίες για την προσκόμισή τους.

Παρά ταύτα, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, μπορούν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους έως και την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την 2η Μαΐου, στις 14:00. Οι πάροχοι να αποστείλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά έως την 1η Μαΐου, στις 23.59.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2016 έως 28.000 ευρώ, οι οποίοι το 2017:

  • είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 έως την 14η Ιουνίου 2012. Οι ωφελούμενοι μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση έως και δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες κατ' ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι, που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επειδή η ταυτοποίηση των παιδιών που δηλώνονται στις αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνει μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης με βάση τον ΑΜΚΑ τους, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μεριμνήσει εγκαίρως για την απόδοση ΑΜΚΑ στα παιδιά τους ή για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, όταν υπάρχει μεταβολή αυτών στην οικογενειακή μερίδα, και να προσέξουν ιδιαίτερα στη συμπλήρωση του σωστού ΑΜΚΑ στην αίτηση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Σχετικές ειδήσεις