ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτική η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Επεισόδια στη Μόρια και νέες αφίξεις μεταναστών

Εκρηκτική η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Επεισόδια στη Μόρια και νέες αφίξεις μεταναστών

Τεταμένο ήταν το κλίμα το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στη Μόρια της Μυτιλήνης. Παράλληλα, εκατοντάδες νέες αφίξεις σημειώθηκαν τις εορταστικές ημέρες.

Επεισόδια σημειώθηκαν, χθες (09/04) το βράδυ, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας μεταξύ ομάδων Ιρακινών, που φιλοξενούνται εκεί.

Εξαιτίας των επεισοδίων, καταστράφηκε το νυχτερινό ιατρείο του καταυλισμού κοντά στη βόρεια πύλη του χώρου, όταν κάποιοι μπήκαν σε αυτό για να προστατευθούν, αλλά εντέλει δέχθηκαν επίθεση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση λόγω των συνεχών και αυξανόμενων ροών στον καταυλισμό είναι εκρηκτική, καθώς η υποδομή του είναι για 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες και φιλοξενούνται περί τους 6.300.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά 607 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης τις μέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα από το πρωί της μεγάλης Πέμπτης μέχρι και σήμερα Τρίτη του Πάσχα, 418 πέρασαν στη Μυτιλήνη, 69 στη Χίο και 120 στη Σάμο.

Συνολικά από την 1η του μήνα μέχρι και σήμερα το πρωί στα νησιά πέρασαν 1.173 πρόσφυγες και μετανάστες, 630 στη Μυτιλήνη, 281 στη Χίο και 262 στη Σάμο.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο στη Ρω: Χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου - Άνοιξε πυρ η ελληνική φρουρά

Πέθανε ο Γιάννης Ζέρβας – Ο ύπουλος βήχας που αποδείχτηκε μοιραίος


Σχετικές ειδήσεις