ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Εικόνες καταστροφής στην Κρυοπηγή - Συνεχίζεται η κατολίσθηση (vid)

Πρέβεζα: Εικόνες καταστροφής στην Κρυοπηγή - Συνεχίζεται η κατολίσθηση (vid)

Με τον φόβο ζουν επί δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι της Κρυοπηγής Πρέβεζας, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη κατολίσθηση που σημειώνεται στην περιοχή και μία από τις μεγαλύτερες στην Ήπειρο.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, όλα ξεκίνησαν στις 27 Μαρτίου και μέχρι τώρα έχουν χαθεί περισσότερα από 800 στρέμματα που καλύπτονταν κυρίως με ελαιόδεντρα, καταστράφηκαν οι δρόμοι πρόσβασης, ενώ η αγωνία για την τύχη ολόκληρου του χωριού είναι μεγάλη.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία ακόμη και για την ύπαρξη του χωριού», τονίζεται σε επιστολή των κατοίκων προς όλους τους αρμόδιους, με την οποία να ζητούν να κηρυχθεί η Κρυοπηγή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζητούν αυτοψία από αρμόδιους επιστήμονες.

«Την βαθειά μας ανησυχία επιτείνει, πέρα από το ιστορικό της περιοχής, η συνεχής σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ανεξήγητες ρωγμές σε διάφορα σημεία, οι σποραδικές μικρές κατολισθήσεις σε άλλα, η ξαφνική απώλεια νερού σε πηγές και η επανεμφάνιση παλιών πηγών», τονίζουν.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Πρέβεζας, στην οποία μετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κωτσαντής μετείχαν στην Γενική Συνέλευση των κατοίκων ενώ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.

Τονίζουν ότι το χωριό πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να γίνει άμεση καταγραφεί των ζημιών και να προχωρήσει η αποζημίωση των πληγέντων και να υπάρξει η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη μελέτη και κατασκευή των αντιπλημμυρικών κι άλλων έργων.

Δείτε εικόνες από τις κατολισθήσεις που έπληξαν το χωριό στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις