ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ο 62χρονος είχε λουστεί με βενζίνη ακόμη δύο φόρες! Ποιος ήταν ο φύλακας άγγελός του

Θεσσαλονίκη: Ο 62χρονος είχε λουστεί με βενζίνη ακόμη δύο φόρες! Ποιος ήταν ο φύλακας άγγελός του

«Ο άνθρωπος που έπαιζε με τη φωτιά». Αυτός θα ήταν ένας αντιπροσωπευτικός τίτλος ενός βιβλίου που θα περιέγραφε τον μέχρι τώρα βίο του 62χρονου Απόστολου Π.

Του ανθρώπου που σήμερα το μεσημέρι εισέβαλε σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Φράγκων πετώντας βενζίνη σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Λίγα λεπτά αργότερα ταμπουρωμένος προειδοποιούσε τους αστυνομικούς ότι θα αυτοπυρποληθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Απόστολος αρπάζει βενζίνη και αναπτήρα και απειλεί ότι θα τυλιχτεί στις φλόγες. Ο 62χρονος πρωταγωνιστής του σημερινού αστυνομικού δελτίου της Θεσσαλονίκης έχει γίνει ακόμη δύο φορές «πρώτη είδηση».

Εκείνος που δεν αναφέρθηκε ποτέ στα σχετικά ρεπορτάζ είναι ο αστυνομικός που βρισκόταν παρών και στα δύο περιστατικά. Ο υπαστυνόμος Δημήτρης Παταρίδης ήταν εκεί και έσωσε όχι μία αλλά δύο φορές τη ζωή του Απόστολου Π.

Το βάπτισμα του πυρός

Στις 2 Ιουνίου του 2010 ο 62χρονος εισέβαλε στην Τράπεζα Πειραιώς, στη συμβολή των οδών Εθν. Αμύνης και Τσιμισκή. Λούστηκε με βενζίνη και ζήτησε την εκκένωση της τράπεζας. Λίγη ώρα αργότερα βγήκε από αυτήν με αναπνευστικά προβλήματα. Πρόλαβε και πυρπόλησε κάποια έπιπλα όχι όμως τον εαυτό του. Ο αστυνομικός της ομάδας «Ζ», Δημήτρης Παταρίδης μαζί με συναδέλφους του, ήταν εκεί και έπεισε τον 54χρονο απεγνωσμένο δανειολήπτη να μην αυτοπυρποληθεί. Έμεινε μαζί του και του κρατούσε το χέρι μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

2

Η επανάληψη

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011 ο Απόστολος Π. «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά έκανε την απειλή του πράξη. Μπροστά στα μάτια αστυνομικών και περαστικών λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε. Το συμβάν έγινε στην Εθν. Αμύνης, στο πλάι της Τράπεζας Πειραιώς. Ο δικυκλιστής της «Ζ» Δημήτρης Παταρίδης έφτασε πρώτος στο σημείο μαζί με την ομάδα του. Μόλις είδε τον παλιό του γνώριμο να κινδυνεύει άρπαξε τον πυροσβεστήρα και έσβησε τις φλόγες. «Είσαι τρελός. Θα μπορούσε να σκάσει το μπιτόνι» του είπαν οι συνάδελφοί του. Εκείνος έμεινε πάλι μαζί του μέχρι να τον πάρει το ασθενοφόρο. Και αυτή τη φορά ο Απόστολος Π. δήλωνε ότι ήταν σε απόγνωση λόγω των χρεών του.

3

Σήμερα ο υπαστυνόμος των «Ζ» Δημήτρης Παταρίδης είχε σχολάσει λίγη ώρα πριν ταμπουρωθεί ο 62χρονος. Αν κάποιος γνώριζε τον παράλληλο βίο των δύο αντρών θα σχολίαζε: ο κύριος Απόστολος δεν είδε τον φύλακα άγγελο του ανάμεσα στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Και έτσι αποφάσισε να μην ρισκάρει. Πέταξε τον αναπτήρα του στην άκρη και παραδόθηκε.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις