ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Συρία: Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ (pics+vid)

Πόλεμος Συρία: Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ (pics+vid)

Πορεία προς τηνπρεσβεία των ΗΠΑ πραγματοποίησε νωρίτερα το Σάββατο (14/04/2018) στο κέντρο της Αθήνας ηΚομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς των νατοϊκών δυνάμεων στη Συρία.

Στην πρώτη γραμμή της πορείας βρισκόταν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πριν την έναρξη της διαδήλωσης απηύθυνε λόγο προς τους συγκεντρωμένους.

Με κεντρικό σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την σημερινή επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία. Παράλληλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας μπροστά από τα κτίρια των αντίστοιχων πρεσβειών, αναγράφοντας μάλιστα με κόκκινη μπογιά το σύνθημα «φονιάδες» , ενώ πέταξαν μπογιές στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταδικάζοντας με τη σειρά τους την σημερινή στρατιωτική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας και ζητώντας «να μην εμπλακεί η χώρα μας στην εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων».

Δείτε το βίντεο:

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί με κλούβες, αποκλείοντας το χώρο μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

kke4 1

«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ' αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ που εκδόθηκε νωρίτερα το Σάββατο.

Το ΚΚΕ προειδοποίησε μάλιστα, ότι «η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση καταλόγισε το ΚΚΕ, «γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών» και τονίζει ότι «έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό».

Τέλος, το κομμουνιστικό κόμμα κάλεσε το λαό να δυναμώσει τον αγώνα «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους».

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την πορεία του ΚΚΕ

Σχετικές ειδήσεις