ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στη Φρίξα - Δίνουν «μάχη» οι πυροσβέστες (pics&vids)

Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στη Φρίξα - Δίνουν «μάχη» οι πυροσβέστες (pics&vids)

Φωτιά ΤΩΡΑ | Ειδήσεις: Ισχυρές επίγειες δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (15/05) και να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας-Κρετστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, «είχαμε μια αναζωπύρωση σε ένα δύσβατο σημείο, κοντά στην Φρύξα και οι πυροσβέστες επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πάρει έκταση».

Πάντως, στην περιοχή βρίσκονται 76 πυροσβέστες με 36 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος είχε δηλώσει ότι «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκιλλουντίας».

fwtia hleia20

Όσον αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπερειφερειάρχης ενημέρωσε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

fwtia hleia28

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπεριφερειάρχης συμπλήρωσε ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». Άλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».

fwtia hleia28

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί».

Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: Eurokinissi, Patrisnews

Σχετικές ειδήσεις