ΕΛΛΑΔΑ

Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Το αγοράκι από την Κρήτη παραμένει διασωληνωμένο στην Εντατική

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 6χρονου αγοριού από χωριό της Μεσαράς το οποίο έπεσε σε κώμα λόγω εγκεφαλικού οιδήματος το οποίο προκλήθηκε από κατανάλωση αλκοόλ.

Το αγοράκι νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερό, ενώ οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται συνεχίζονται.

Το περιστατικό έχει σοκάρει το πανελλήνιο, καθώς ο μικρός φέρεται να ήπιε ποσότητα κρασιού και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου οι γιατροί έκριναν απολύτως απαραίτητη την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και ήπιε το κρασί.

Σε βάρος του πατέρα και της μητέρας του 6χρονου ασθενή σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, με εντολή του οποίου οι δύο γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους.

Συντετριμμένοι οι γονείς

Συντετριμμένοι εμφανίστηκαν οι γονείς του 6χρονου αγοριού. Ο πατέρας του παιδιού, μίλησε για μία «κακή στιγμή» ενώ παράλληλα ανέφερε ότι εκείνος έλειπε και η μητέρα του σιδέρωνε στο διπλανό δωμάτιο.

Ευτυχώς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας, το παιδί δεν χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο.

«Αποφύγαμε την επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του γιου μας είναι κρίσιμη αλλά σταθερή», επεσήμανε ο πατέρας του 6χρονου περιγράφοντας τα όσα έζησε απ’ όταν επέστρεψε από την δουλειά.

«Εγώ έλειπα, ήμουν στην δουλειά. Όταν έφτασα σπίτι είδα το παιδί να κάνει εμετούς. Το τρέξαμε αμέσως στο Κέντρο Υγείας με τους γιατρούς να του δίνουν ορό. Τότε το παιδί συνήλθε και με ρώτησε πότε θα φύγουμε. Δυστυχώς όμως μετά χειροτέρεψε η κατάστασή του και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό», ανέφερε σχετικά ο πατέρας του παιδιού.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του περιέγραψε τι έγινε από τη στιγμή που πήρε το παιδί από το σχολείο και επέστρεψαν στο σπίτι.

«Εκείνος έβλεπε παιδικά κι εγώ πήγα στο δίπλα δωμάτιο για να σιδερώσω. Κάποια στιγμή πείνασε και μου ζήτησε φαγητό. Του έβαλα να φάει στην κουζίνα όπου συνέχιζε να βλέπει παιδικά. Εγώ επέστρεψα στο δίπλα δωμάτιο και συνέχισα το σιδέρωμα. Λίγη ώρα αργότερα μου είπε πως δεν αισθανόταν καλά, πως ζαλίζεται. Τον πλησίασα και μου ήρθε η μυρωδιά του αλκοόλ. Είδα στο ψυγείο ότι έλειπε ποσότητα κρασιού, περίπου δύο ποτήρια. Δεν ξέρω πώς το ήπιε. Τότε ήρθε ο πατέρας του και φύγαμε για το Κέντρο Υγείας», επεσήμανε σχετικά η μητέρα του παιδιού.

Με πληροφορίες από: neakriti.gr, cretapost

Σχετικές ειδήσεις