ΕΛΛΑΔΑ

Αυγερινός προς υπουργείο Υγείας: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπορεί να γίνει «πείραμα δικτατορίας»

Αυγερινός προς υπουργείο Υγείας: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπορεί να γίνει «πείραμα δικτατορίας»

Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ) απευθύνεται με νέα, σκληρή ανακοίνωση ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός από την πρώτη στιγμή διορισμού της νέας προσωρινής διοίκησης προειδοποιούσε για τον κίνδυνο επαναφοράς του «παλαιού καθεστώτος» και την ακύρωση της προσπάθειας για εκδημοκρατισμό στις διαδικασίες του Οργανισμού. Καθώς τώρα πλησιάζουν οι εκλογές του Ιουνίου, οι εξελίξεις είναι πυκνές. Τις προηγούμενες ημέρες αντικαταστάθηκε – αποπέμφθηκε ο γενικός γραμματέας του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε καταγγέλλοντας την υπόλοιπη προσωρινή διοίκηση.

«Εάν παραμείνει δεσμευμένος στη διαμόρφωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το γνωστό μονοπωλιακό παρελθόν, δεν υπάρχει καμία προοπτική λύσης του προβλήματος» τονίζει στη σημερινή του επιστολή ο κ. Αυγερινός, με τίτλο «Ο βιασμός της δημοκρατίας». Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Δικαιοσύνη, πριν από τρεις μήνες με δικαστική απόφαση ήρθε να ανακόψει αιφνιδίως την ανοδική πορεία που είχε λάβει ο Ε.Ε.Σ. με την προηγούμενη Διοίκηση Αυγερινού.

Και τότε μια νέα Διοίκηση αναλαμβάνει τα ηνία του Ε.Ε.Σ.

Μία Διοίκηση που από την πρώτη στιγμή έδειξε τους υποχθόνιους και υπόγειους σκοπούς της, καθώς επίσης την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων και όχι την ανυστερόβουλη διάθεση προσφοράς.

Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εκφοβισμού και σιωπηρής τρομοκρατίας, το καθεστώς της νέας Διοίκησης φαίνεται να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να "θάψει" τη λέξη Δημοκρατία.

Η φημολογούμενη προκήρυξη της διενέργειας των εκλογών με το παλαιό καταστατικό και το δικαίωμα ψήφου των ολίγων, συνθέτει εντέχνως την επιστροφή του αμαρτωλού παρελθόντος με την αφερεγγυότητα και την υπόθαλψη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Είναι πασιφανές πως η Διοίκηση Αλεξανδρή και όποιοι την στηρίζουν, αδιαφορώντας για την καθολική κατακραυγή της Ερυθροσταυρικής κοινότητας, προτιμά να εντείνει την υποβάθμιση του Ε.Ε.Σ. και να τον οδηγήσει σε εκλογές με μη δημοκρατικές διαδικασίες, αφού αυτές δεν θα στηρίζονται στη διευρυμένη βάση των μελών του Ε.Ε.Σ. αλλά στο παλαιό καταστατικό εποχής Μαρτίνη.

Η καθυπόταξη του Ε.Ε.Σ. στα Μαρτινικά και όχι μόνο συμφέροντα τον τοποθετεί κατευθείαν στη θέση του υποβιβασμού και στην επιστροφή στο διαβρωτικό παρελθόν.

Απευθυνόμαστε σε εσάς, (τον άρχοντα θεσμό του Ερυθρού Σταυρού), κύριοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), για να σας δηλώσουμε ότι, είστε υπόλογοι!

Η ανεξαρτησία του Ε.Ε.Σ. θυσιάστηκε για την εξυπηρέτηση τόσο των δικών σας, όσο και των Μαρτινικών συμφερόντων, και αυτό το επιβεβαιώνουν οι πράξεις σας. Το ότι δεν διαμαρτυρηθήκατε και δεν ασκήσατε καμία πίεση (όπως κάνατε στην προηγούμενη Διοίκηση) για δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές με διευρυμένη βάση αλλά αντιθέτως σιωπούσατε και σιωπάτε, δίνει το δικαίωμα σε όλα τα Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να σας κρίνουν αναλόγως.

Η Διοίκηση Αλεξανδρή (με όποιους τον έχρισαν Πρόεδρο), το παρελθόν Μαρτίνη και η ΔΟΕΣ είναι αυτοί που το 2018 επιβάλλουν με συνοπτικές διαδικασίες τη διάλυση του Ε.Ε.Σ και θέτουν όλη την Ερυθροσταυρική κοινότητα κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της ανυποληψίας και την εμπαίζουν.

Αγνοώντας την υπερπροσπάθεια των εθελοντών και των φίλων του Ε.Ε.Σ στη μεταναστευτική κρίση που έπληξε την Ελλάδα, καθώς και την υπεράνθρωπη συνδρομή τους στις πλημμύρες της Μάνδρας, η Διοίκηση Αλεξανδρή και η ΔΟΕΣ τους παραγκωνίζουν έξω από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, απαγορεύοντάς τους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του Οργανισμού.

Μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης εκλογικής αναμέτρησης, επανέρχονται (όπως διαρρέει) οι αναχρονιστικές μέθοδοι οι οποίες τους παρέχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην εκλογική διαδικασία υπέρ του "υφιστάμενου αλλοιωμένου καθεστώτος".

Κύριοι του Υπουργείου και της ΔΟΕΣ, πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτή η τραγική εξέλιξη στα δρώμενα του Ε.Ε.Σ. επετεύχθη μόνο επειδή εσείς συναινέσατε!

Εμείς λοιπόν, πλέον, δεν παρακαλούμε αλλά απαιτούμε!

Απαιτούμε από εσάς να αλλάξετε τη θέση σας.

Απαιτούμε από εσάς την υποστήριξή των αγώνων μας για δημοκρατία, ουδετερότητα και ανεξαρτησία.

Απαιτούμε από εσάς να λάβετε θέση και να καταστείλετε αυτές τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Ο Ε.Ε.Σ. δεν μπορεί να γίνει το "Πείραμα Δικτατορίας" που κάποιοι ετοιμάζουν.

Το Υπουργείο και η ΔΟΕΣ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική εξελικτικής λύσης του προβλήματος, εάν ο Ε.Ε.Σ. παραμείνει δεσμευμένος στην διαμόρφωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το γνωστό μονοπωλιακό παρελθόν.

Κύριοι του Υπουργείου, της ΔΟΕΣ και του Διοικητικού Συμβουλίου Αλεξανδρή, αυτό που σκοπεύετε να πράξετε είναι "Η δολοφονία του Ε.Ε.Σ". Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι με τις πράξεις σας θα είστε οι πλέον υπεύθυνοι για την επαναφορά της στυγνής μορφής κατοχής της εποχής Μαρτίνη. Κύριοι θα μείνετε στην ιστορία ως οι "νεκροθάφτες" του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αν νομίζετε ότι με την επαναφορά του μονοπωλιακού παρελθόντος θα χαράξετε μια νέα πορεία για τον Ε.Ε.Σ., κάνετε μέγα λάθος.

"Με ραγιάδες ποτέ δεν ελευθερώνονται οι άνθρωποι…"»

Σχετικές ειδήσεις