ΕΛΛΑΔΑ

Δεν φαντάζεστε γιατί Κάρολος και Καμίλα ήπιαν φρέντο χωρίς καλαμάκι!

Δεν φαντάζεστε γιατί Κάρολος και Καμίλα ήπιαν φρέντο χωρίς καλαμάκι!

Τον ελληνικό ήλιο και την ελληνική φιλοξενία στο κέντρο της Αθήνας απόλαυσαν το πρωί της Πέμπτης (10/05), αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο πρίγκιπας Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου με τη σύζυγό του Καμίλα, περπάτησαν και μπήκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, ενώ συνομίλησαν και δεν αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν με κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τους δει.

Αφού έκαναν μια στάση για κουλούρι και λουκουμά στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ερμού, αλλά και σε γνωστό φυτώριο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, Κάρολος και Καμίλα ξέχασαν το… τσάι και δεν δίστασαν να μυηθούν σε μια ελληνική συνήθεια.

Και μπορεί να μην ήπιαν… φραπέ, αλλά απόλαυσαν έναν παγωμένο καπουτσίνο. Όχι όμως σαν Έλληνες, αλλά ως γνήσιοι Βρετανοί γαλαζοαίματοι. Χωρίς… καλαμάκι!

Ο λόγος; Αν και φυσικά τούς πρόσφεραν πλαστικά καλαμάκια είπαν ευγενικά στο σερβιτόρο ότι δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν γιατί δεν χρησιμοποιούν πλαστικό!

Απόλυτα συνεπείς δηλαδή με την πρόσφατη απόφαση της Βρετανίας να απαγορεύσει τη χρήση του πλαστικού στα καλαμάκια, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος!

Σχετικές ειδήσεις