ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Ο υπόδικος Ανδρέας Μαρτίνης ξανά υποψήφιος στον Ερυθρό Σταυρό!

Απίστευτο: Ο υπόδικος Ανδρέας Μαρτίνης ξανά υποψήφιος στον Ερυθρό Σταυρό!

Απίστευτη τροπή… φαρσοκωμωδίας παίρνουν οι επικείμενες αρχαιρεσίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό! Ο υπόδικος πρώην πρόεδρος του Σωματείου, Ανδρέας Μαρτίνης, θέτει υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, στις εκλογές της 3ης Ιουνίου 2018.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ - ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έφερε το μεγαλύτερο και παλαιότερο ανθρωπιστικό οργανισμό της χώρας ένα βήμα πριν από την καταστροφή και την αποπομπή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ) και φέρεται να οδήγησε το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» στον εκπλειστηριασμό του, με ευτελές αντίτιμο. Υπενθυμίζεται ότι βαρύνεται με κακουργηματικές διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε υπόθεση «μίζας» 3,1 μάρκων την περίοδο που ήταν πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» και για απιστία στην υπηρεσία αφού φέρεται να ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα με ποσό άνω των 20 εκατ. ευρώ για τα λεγόμενα «κερασμένα νοσήλια». Εν αναμονή της δίκης του, ο Ανδρέας Μαρτίνης βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο λόγω «βεβαρημένης υγείας». Οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, έως ότου η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Όλα αυτά ωστόσο (κι άλλες τόσες σκανδαλώδεις υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν πάρει ακόμη το δρόμο της δικαιοσύνης), δεν πτοούν τον 76χρονο υπόδικο να θέσει υποψηφιότητα για να… εξυγιάνει τον Ερυθρό Σταυρό από τα «καρκινώματα» που ο ίδιος φέρεται να δημιούργησε! Τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης επικοινωνούσε με μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), την προηγούμενη εβδομάδα και τους ανακοίνωνε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, επιβεβαίωσε ο ίδιος παραχωρώντας μάλιστα συνέντευξη στο zougla.gr, την Παρασκευή (11/05/2018).

Ο ίδιος εξαίρει το έργο του νυν διορισμένου προέδρου του ΕΕΣ, Αλέξη Αλεξανδρή, και ισχυρίζεται ότι θέλει να επανεκλεγεί στο ΔΣ γιατί «ο Ερυθρός Σταυρός έχει διασπαστεί. Οι διορισμένες διοικήσεις δημιουργήσανε φατρίες, μαρτινικών και άλλων. Εγώ θα βάλω υποψηφιότητα, για να προσπαθήσω να ενώσω». Παρουσιάζει, μάλιστα, τον εαυτό του σαν υπερκομματική υποψηφιότητα!

Ο υπόδικος πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ ζητά με περίσσιο θράσος να του δοθεί «ο έλεγχος των πραγμάτων», ακόμα κι αν δεν είναι πρόεδρος: «Δεν είναι ανάγκη ότι θα πάω για πρόεδρος, αρκεί να είμαι στα Διοικητικά Συμβούλια». Μάλιστα, έχει φτιάξει ήδη καινούριο καταστατικό καθώς και χρονοδιάγραμμα για την καταστατική Γενική Συνέλευση. «Δεσμεύομαι ότι (σ.σ. η ΓΣ) θα γίνει εφόσον έχω εγώ τον έλεγχο των πραγμάτων, τον Οκτώβριο -το πολύ Νοέμβριο, για να αποκτήσει σύγχρονο καταστατικό, όπως το έχω ετοιμάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δρόμο για την πλήρη επαναφορά Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό άνοιξε η νυν προσωρινή διοίκηση η οποία δρομολόγησε εκλογές με το παλιό καταστατικό, αυτό που είχε μετατρέψει τον Οργανισμό σε «κλειστό κλαμπ» εκλεκτών μελών. Ερώτημα παραμένει, εάν αυτό το καταστατικό επιτρέπει και σε υπόδικους να θέτουν υποψηφιότητα για τα ανώτατα διοικητικά αξιώματα του Σωματείου.

Το Newsbomb.gr είχε επισημάνει τον κίνδυνο επαναφοράς του παλιού, «αμαρτωλού» καθεστώτος στον ΕΕΣ, και δυστυχώς τώρα οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο. Δεν επανέρχονται απλά τα «φαντάσματα», αλλά ο ίδιος ο Ανδρέας Μαρτίνης! Σε κάθε περίπτωση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις και τοποθετήσεις κάθε πλευράς, μέχρι τις εκλογές της 3ης Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις