ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία για τη σφαγή στη Γάζα: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (pics)

Πορεία για τη σφαγή στη Γάζα: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (pics)

Με επεισόδια, που σημειώθηκαν μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, το απόγευμα της Τρίτης (15/05) στην Αθήνα.

Όταν η πορεία έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις κλούβες της αστυνομίας, φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους και έκαψαν μια σημαία του Ισραήλ, παρουσία περίπου χιλίων διαδηλωτών, ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «λευτεριά στην Παλαιστίνη». Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο της πρεσβείας, ενώ μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Η κυκλοφορία πλέον στη Λεωφόρο Κηφισιάς έχει αποκατασταθεί, με εξαίρεση την πρόσβαση προς τη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στην πορεία μετείχαν κόμματα (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

Παράλληλα με την πορεία για την Παλαιστίνη είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής από αντιρατσιστικές συλλογικότητες. Ωστόσο η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πρεσβεία και ενώθηκε με την πορεία αλληλεγγύης.

Σχετικές ειδήσεις