ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (pics)

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (pics)

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ:Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή όπου ήδη έχει φτάσει η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, με το κέντρο της Αθήνας να είναι κλειστό ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

apergia23

Κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», λόγω των συγκέντρωσεων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

apergia36 2
apergia31

apergia22
apergia22
apergia22
apergia25
apergia25
apergia14
apergia29
apergia9
apergia9
apergia15
apergia3

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, στο ύψος της Αμαλίας έξω απο τον ΣΕΒ, όταν μέλη του Ανταρσύα συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Ένταση σημειώθηκε και κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε μπουκάλια με μπογιές προς το υπουργείο Οικονομικών. Άμεσα επενέβησαν τα ΜΑΤ και τους απώθησαν.

Νωρίτερα, περίπου 30 κουκουλοφόροι, που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, πέταξαν αυγά και τρικάκια, ενώ κάποιοι έσκισαν το πανό που είχε στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έσπασαν το βήμα των ομιλητών. Στα τρικάκια αναγραφόταν το σύνθημα «καμία συμμαχία με την εργοδοσία».

Μετά την επίθεση οι κουκολοφόροι διέφυγαν στα γύρω στενά.

Παράλληλα με την επίθεση στην Κλαυθμώνος, άλλη ομάδα αναρχικών έγραψε συνθήματα στους τοίχους των γραφείων της ΓΣΕΕ στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Πατησίων.

Παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος ανέφερε: «Ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη. Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως να ανασυνταχθεί έτσι, ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά από τα γράφεια της ΓΣΕΕ.

Παράλληλα στη συμπρωτεύουσα λίγο μετά τις 10.30 ξεκίνησε η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και τα μέλη της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τα λεωφορεία, τα τρόλει και το τραμ θα κινούνται έως τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα τρένα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, ενώ δεν πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Kανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε Μετρό και Ηλεκτρικό.

Χωρίς πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για σήμερα. Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τα μεσάνυχτα.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της Aegean και της Olympic Air την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική απεργία, με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σήμερα σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Απεργούν και οι καθηγητές

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη μέλη της ΟΛΜΕ, τα αιτήματα αφορούν «σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, το αίτημα για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, τον υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά και την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές λειτουργίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχει καλέσει τους γιατρούς, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πέμπτη 31 Μαΐου

Την Πέμπτη (31/05) ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλει λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Ο ηλεκτρικός θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Έλληνες καταδρομείς θέλουν να κάνουν απόβαση σε βραχονησίδες

Λέρος: Φρίκη και ερωτήματα για τους γονείς «τέρατα» (pics&vids)


Σχετικές ειδήσεις