ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε ο μητροπολίτης Δαμασκηνός Παπανδρέου

Απεβίωσε ο μητροπολίτης Δαμασκηνός Παπανδρέου

Σε ηλικία 75 ετών, απεβίωσε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στη Γενεύη ο μητροπολίτης Δαμασκηνός Παπανδρέου, έπειτα από πολύμηνη ασθένεια.

Ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, είχε διατελέσει από το 1982 έως το 2003 πρώτος μητροπολίτης Ελβετίας και επί πολλά έτη διευθυντής του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζί της Γενεύης.

Η εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung», δημοσίευσε σήμερα αφιέρωμα του μητροπολίτη Δαμασκηνού, όπου εκτός την εκτενή νεκρολογία του μητροπολίτη Δαμασκηνού, την οποία υπογράφει η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο τoυ Φριβούργου, Μπάρμπαρα Χαλενσλέμπεν, στο άρθρο καταγράφεται η εκκλησιαστική σταδιοδρομία του αποθανόντος μητροπολίτη στη Γερμανία, τη Γαλλία και ιδίως στην Ελβετία.

Αναφέρεται επίσης στην τριακονταετή προσφορά του στην ανάπτυξη του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που έχει καταστεί σημαντικό κέντρο της ορθοδοξίας και του διαθρησκευτικού διαλόγου, τονίζοντας το αναγνωρισμένο διεθνώς θεολογικό του έργο του και την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα πολλών ξένων πανεπιστημίων.

Η κηδεία του εκλιπόντος ιεράρχη θα γίνει την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στη Γενεύη.