ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα: Φωτιά στο επιβατικό πλοίο «Μεγαλόχαρη»

Πέραμα: Φωτιά στο επιβατικό πλοίο «Μεγαλόχαρη»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (9/10), στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Μεγαλόχαρη» Ν.Π. 12577, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο ναυπηγείου στο Πέραμα, προς διενέργεια επισκευαστικών εργασιών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού, όπου διαπίστωσαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης της εν λόγω πυρκαγιάς, από προσωπικό του ναυπηγείου, από το πλήρωμα του πλοίου με χρήση του μόνιμου συστήματος πυρκαγιάς αυτού, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κερατσινίου με τη συνδρομή έξι πυροσβεστικών οχημάτων.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε χώρο εσωτερικά του πλοίου (ενδιαιτήσεις), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνο υλικές ζημιές σε αυτό.

Ακολούθησε η διαδικασία απάντλησης των υδάτων (λόγω συγκέντρωσης αυξημένου όγκου νερού στο εσωτερικό του πλοίου συνέπεια της κατάσβεσης), η οποία ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση εσωτερικά αντλιών και τη διάνοιξη επί της γάστρας οπής για την αποστράγγιση, προκειμένου αποφευχθεί ο κίνδυνος της θέσης του πλοίου.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''Μεγαλόχαρη'' μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης πιστοποιητικού κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.